Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
«The Land of Conflict» d'Avijit Ghosh, Premi Joan Guerrero Sant Pol DOC 2021

El jurat del premi Joan Guerrero Sant Pol DOC ha atorgat el guardó de l'edició 2021 a l'obra The Land of Conflict, del fotoperiodista indi Avijit Ghosh. El projecte reflecteix el dia a dia dels habitants de la regió dels Sundarbans (Bangladesh), un gran espai natural -declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO- que compta amb la concentració més gran de manglars del planeta i que està amenaçada pels múltiples efectes del canvi climàtic. El jurat també ha concedit la categoria de finalistes als projectes Lo real no destiñe, d'Erica Voget i Bernardo Greco; Horas tristes de Prat, de David Airob, i Atrapats de Mireia Comas. Tots els projectes seleccionats s'exhibiran al festival Sant Pol DOC, que es farà del 9 al 15 d'octubre al municipi maresmenc.

Cases inundades o una radiografia d'una espatlla trencada per l'atac d'un tigre, són algunes de les captures de l'obra The Land Of Conflict, que posa el focus en la vida dels habitants dels Sundarbans, la concentració més gran de manglars del món. Una zona que està quedat inhabitada a conseqüència dels efectes del canvi climàtic: el creixement del nivell del mar, l'erosió de la costa o els ciclons. Els seus ciutadans també conviuen amb l'amenaça del tigre de Bengala, que ha entrat als poblats a causa de les inundacions i que ha provocat desenes de morts.

Avijit Ghosh és un fotoperiodista de 28 anys que viu a Kolkata (Índia). Graduat en treball social i en fotografia, ha centrat la seva carrera en l'impacte social i mediambiental del canvi climàtic. Treballa per l'agència SOPA Images i les seves fotografies s'han publicat a mitjans internacionals com la BBC, el Huffington Post o la CNN. Els seus projectes han estat reconeguts per institucions de prestigi com la UNESCO i s'han exposat arreu del món.

L'obra de Ghosh ha estat escollida pel caràcter local i intimista de les captures, dos dels valors clau que persegueix la convocatòria del Sant Pol DOC. L'entrega del guardó, dotat amb 2.000€, tindrà lloc el divendres 15 d'octubre a Sant Pol de Mar. Els projectes Lo real no destiñe, d'Erica Voget i Bernardo Greco; Horas tristes de Prat, de David Airob, i Atrapats de Mireia Comas són els finalistes d'aquesta edició del Joan Guerrero Sant Pol DOC. Tots ells s'exhibiran al festival que anirà del 9 al 15 d'octubre.

El jurat, encapçalat per l'editor de fotografia d'Associated Press (AP), Enric Martí, la fotògrafa documentalista resident a Barcelona, Myriam Meloni i la fotògrafa documentalista resident a San Francisco, Darcy Padilla, ha volgut destacar la qualitat de les més de 3.000 fotografies presentades a la convocatòria.

Temes relacionats
Publicació 23.08.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina