X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Ple de juliol aprova l'adhesió de Sant Pol a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP)

Sant Pol de Mar s'adherirà a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP) després que el Ple celebrat aquest dijous a la tarda així ho aprovés amb els vots a favor del govern municipal i les abstencions dels membres de l'oposició. Amb aquesta decisió, l'Ajuntament es posiciona a favor de poder remunicipalitzar el servei d'abastament d'aigua potable i millorar el manteniment de la xarxa pública d'aigua, i defugir les concessions de molt llarg termini que monopolitzen companyies privades, i que cerquen lucrar-se amb la gestió d'un bé públic essencial. L'adhesió a l'AMAP té un cost de 200 euros anuals i permetrà rebre assessorament sobre els passos a seguir per iniciar la remunicipalització del servei d'aigua, així com per poder realitzar una fiscalització més efectiva del servei que presta actualment l'empresa concessionària.

En un altre ordre de coses, la darrera sessió plenària abans de la pausa estival va donar compte del compliment dels terminis previstos de pagament, així com de l'informe de resum anual sobre el control intern de l'exercici 2020, i l'actualització de l'inventari a 31 de desembre de 2020. Tanmateix, el Ple va aprovar els comptes generals de la corporació relatius a l'exercici 2020.

També a nivell organitzatiu, es va modificar la plantilla i la relació de llocs de treball per reclassificar el lloc de treball de tècnic/a de RRHH i poder donar cobertura a aquesta plaça mitjançant una promoció interna del personal auxiliar administratiu municipal.

D'altra banda, el Ple va aprovar sol·licitar la pròrroga de la qualificació de municipi turístic als efectes de la flexibilització dels horaris comercials pel municipi de Sant Pol, vigent des del 1999. I va aprovar tanmateix els festius locals per a l'any 2022, que seran el 25 de gener i el 25 de juliol.  

Pel que fa a la licitació de la redacció del projecte i l'execució de les obres per a la construcció de l'institut/escola, el Ple va aprovar declarar-la deserta atès que no es van presentar empreses i des dels Serveis Tècnics es redactaran uns nous plecs de clàusules amb noves consideracions de caràcter tècnic per incentivar la participació d'empreses en aquesta licitació. JxCat ho va acatar possiblement al sistema constructiu modular, amb moltes menys empreses que participen en la licitació d'aquest tipus d'obres, i va preguntar quina demora suposa en l'execució del projecte. La regidora d'Urbanisme va informar que suposa un retard de 2 mesos.

La sessió plenària va finalitzar amb el torn de precs i preguntes. Podeu tornar a visionar el Ple en aquest vídeo.

×  
Ple ordinari del 29/07/2021 Ple ordinari del 29/07/2021
Temes relacionats
Publicació 30.07.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina