Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Nou règim de visites a l'Hospital de Calella pel repunt de casos detectats amb Covid-19

El nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva és de 26 persones, 14 més que el dijous 8 de juliol. Actualment hi ha 16 persones a l'Hospital de Calella i 10 a l'Hospital de Blanes.
 

A més, es dóna el cas que s'han detectat 3 casos positius en pacients no Covid que hi havia hospitalitzats, motiu pel qual la segona planta de l'Hospital Sant Jaume de Calella queda del tot restringida a l'entrada de visites. Aquesta planta està destinada, des de l'inici de la pandèmia, a l'ingrés de pacients amb coronavirus, però actualment i donat el descens de casos havia quedat degudament sectoritzada.

Hi ha un total de 25 pacients, dels quals 15 són pacients que no han ingressat a conseqüència del virus. Un d'ells va presentar simptomatologia de caràcter lleu compatible amb la Covid-19 i arran d'aquest cas es va decidir cribrar, aquest divendres, a totes les persones de la planta que no estaven en aïllament. De les 15 persones a qui se'ls ha fet la prova, 3 han estat positives. En els pròxims dies es repetirà la prova diagnòstica entre els pacients que han donat negatiu. La planta doncs, queda totalment aïllada i no es permet l'entrada d'acompanyants. En casos excepcionals serà el personal sanitari qui decidirà si es permet l'accés.

A la resta de plantes de l'hospital es manté el nou règim de visites: una sola hora diària que serà al matí, de 13 h a 14 h. En aquest cas, es recomana que les persones que vinguin tinguin la pauta completa de vacunació per evitar el risc de contagi.

Des de la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s'estan seguint els protocols dictats pel Departament de Salut i s'està fent un seguiment acurat dels casos positius i vigilant de prop l'evolució de totes les persones hospitalitzades en aquesta planta per tal de poder aplicar les mesures pertinents en cada moment.

Davant d'aquesta 5a onada, des de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar es demana a la població que es desplaci a l'hospital únicament si és estrictament necessari. En cas de tenir símptomes o haver mantingut contacte amb un cas positiu, cal confinar-se a casa, avisar al CAP, i esperar indicacions de l'atenció primària.

També tornem a fer incidència en la recomanació de portar posada sempre la mascareta, també a l' exterior.

Temes relacionats
Publicació 13.07.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina