X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Definit el jurat del premi Joan Guerrero Sant Pol DOC

Els reconeguts fotògrafs Enric Martí, Myriam Meloni i Darcy Padilla formaran part del jurat de la primera edició del premi Joan Guerrero Sant Pol DOC. Seran els encarregats d'escollir el projecte guanyador del guardó, dotat amb 2.000€, i les obres que s'exposaran al Festival Internacional de Fotografia Documental de Proximitat, que tindrà lloc del 9 al 15 d'octubre a Sant Pol de Mar.

Enric Martí és el subdirector de fotografia per a reportatges de l'agència nordamericana Associated Press (AP). Ha viatjat per Àfrica, Àsia i Centreamèrica per cobrir tota mena de conflictes i desastres naturals, com la guerra dels Balcans o els moments més crus de la Segona Intifada. Després d'haver estat director de fotografia d'AP per a Llatinoamèrica, el 2018 es va assentar a Nova York per ocupar el seu lloc de feina actual. Ha estat guardonat amb el Premi Ortega y Gasset, el World Press Photo i el Bayeux Calvados-Normandie, entre altres

Myriam Meloni és una fotògrafa italofrancesa establerta a Barcelona. La seva obra posa el focus en les migracions i reflexiona sobre les asimetries en les relacions neocolonials entre Europa i Àfrica. El 2020 va publicar el seu primer llibre Linde, una exploració de la perifèria de la capital catalana per encàrrec del consistori. Actualment, el seu projecte Different Shades of Blue forma part del programa d'exposicions itinerants en centres cívics de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

Darcy Padilla és una fotògrafa documental i fotoperiodista establerta a San Francisco. Professora associada d'art a la Universitat de Wisconsin-Madison i membre de l'Agence VU' a París, centra els seus projectes a llarg termini en la lluita i els efectes transgeneracionals. La seva obra ha estat reconeguda per premis com el World Press Photo Award o per beques com la de la Fundació John Simon Guggenheim Memorial. Les seves fotografies s'han publicat a mitjans com Le Monde o The New York Times.

El director de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, Eduard Bertran i la regidora de Cultura, Equitat i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, Anna Losantos, també formaran part del jurat del premi Joan Guerrero Sant Pol DOC, com a representants de l'organització del guardó.

A la imatge que reproduïm, d'esquerra a dreta: Enric Martí, Myriam Meloni i Darcy Padilla (Autors de les fotos, per ordre: Samuel Aranda, Arnau Bach i Els Zweerink)

Temes relacionats
Publicació 28.06.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina