X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Ple extraordinari del mes de juny aprova el crèdit per executar les obres de l'institut-escola

La sessió plenària celebrada de manera extraordinària el 17 de juny va portar a aprovació una operació de prèstec per un import de 2 milions d'euros per tirar endavant les obres d'ampliació de l'escola Sant Pau  per a la seva conversió en institut-escola. El posicionament dels grups municipals va romandre invariable en relació a les anteriors votacions que s'han portat a terme en el present mandat sobre aquesta mateixa temàtica, de manera que el crèdit es va aprovar amb els vots favorables d'ERC i la CUP, i en contra de JxCat, Junts per Sant Pol i el PSC.

El Ple també va portar a aprovació el plec de clàusules administratives particulars de la contractació per la redacció del projecte bàsic i l'executiu, i la posterior execució de les obres de l'institut-escola. Des de JxCat van recordar que ja havien anat exposant de manera reiterada en els anteriors Plens que, al seu parer, l'equipament no compleix amb els requisits per a les necesistats de la vila, incidint en la necessitat de línies d'ESO enlloc de les dues projectades pel Departament d'Educació, i van criticar que s'anunciés la posada en funcionament per a l'inici del curs 2022-23 i que ara sigui pel curs 2023-2024. 
També van incidir en què el cost del projecte s'encareixi i van tornar a manifestar la manca d'un pla de mobilitat a la zona.

L'alcalde va explicar que sempre s'ha parlat de dates estimades i que mai es pot concretar amb certesa una data de finalització en una obra d'aquesta embergadura. Pel que fa al pla de mobilitat, va dir que es farà en el moment oportú per poder fer una planificació real de la mobilitat a l'entorn. I quant a les possibles desviacions econòmiques, va manifestar que també impliquen al Departament d'Educació, de manera que repercutiran de manera proporcional en el moment en què es produeixin.

D'altra banda, la regidora d'Urbanisme Isabel Llari va recordar que la contingència de la pàndèmia s'ha de tenir en consideració a l'hora de parlar de l'endarreriment d'un any per a l'execució del projecte, alhora que va explicar que les previsions demogràfiques actuals van a la baixa i que la planificació del Departament d'Educació és que un institut de dues línies serà suficient. En cas que realment acabés fent falta tres línies, la regidora va manifestar que hi ha espai per a un creixement del centre.

Des de Junts per Sant Pol es va dir que per coherència amb totes les votacions prèvies, votarien en contra i va tornar a incidir en posar molta atenció a la mobilitat a les entrades i sortides del centre.

Per part del PSC, el seu representant va anunciar que seguia el criteri del seu predecessor amb el posicionament contrari a l'execució del projecte.

Podeu tornar a visionar el Ple en aquest vídeo:

×  
Ple extraordinari del 17/06/2021 Ple extraordinari del 17/06/2021
Temes relacionats
Publicació 17.06.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina