X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Ple de maig aprova definitivament l'avantprojecte d'ampliació de l'escola Sant Pau

El Ple del mes de maig va aprovar de manera definitiva l'avantprojecte d'ampliació de l'escola Sant Pau per a la seva reconversió a Institut-Escola. Ho fa després d'estimar parcialment les esmenes formulades pels grups municipals de JxCat, Junts per Sant Pol i PSC. Els grups a l'oposició, però, van insistir en què els espais neixen petits i insuficients segons la seva previsió de creixement poblacional, i van recordar la manca d'un estudi de mobilitat a la zona, qualificant el projecte de precipitat i amb mancances. L'Alcalde respongué que l'avantprojecte, amb els seus espais i dimensions, ve determinat per les directrius del Departament d'Educació, mentre que l'estudi de mobilitat estarà enllestit abans de la finalització de les obres. Aquest punt es va aprovar amb 7 vots a favor de l'equip de govern i 5 vots en contra de l'oposició.

D'altra banda, el Ple va aprovar per unanimitat la modificació de la plantilla del personal pel 2021 per tal d'incorporar 8 noves places: 1 auxiliar administratiu/va, 3 places d'oficial de 2a de jardineria, un oficial de 2a de paleta, un oficial de 2a de neteja viària, un oficial de 2a de manyà, i un operari de la deixalleria.

En la prestació de serveis municipals, el Ple va aprovar el conveni amb l'Agència Catalana de Residus per a la gestió de piles i acumuladors, així com la pròrroga del contracte del servei de recollida de residus amb l'empresa Arca. La regidora de Medi Ambient, Isabel Llari, va explicar que Sant Pol té una recollida selectiva del 60%, quan la mitjana de Catalunya és del 42%. Unes xifres positives per Sant Pol, però que es volen millorar. La regidora també va informar de la nova llei de residus per ajudar a millorar la recollida selectiva i rebaixar la fracció rebuig. I va afegir que es vol estudiar cada zona de la vila per poder adoptar el millor model de recollida de residus, de manera que es farà una revisió del Pla local de Residus de Sant Pol i s'estudiarà la possibilitat de crear una "taxa justa", per la qual es pagaria segons la quantitat de residus generada.

Tanmateix, en el Ple del maig es va prendre coneixement de la successió en favor d'Agbar del contracte subscrit amb Sorea per a la gestió d'abastament d'aigua potable al municipi i es va donar compte del compliment dels terminis previstos legalment per al pagament de les seves obligacions, així com de la liquidació del pressupost del 2020.

També en aquest Ple va prendre possessió del càrrec de regidor el Sr. Enrique Abad Fernández, com a representant del PSC, després que el seu antecessor renunciés al càrrec en el darrer Ple.

La sessió va finalitzar amb l'apartat de precs i preguntes per part dels membres de l'oposició. Podeu visionar de nou el ple en el vídeo següent.

×  
Ple ordinari del 27/05/2021 Ple ordinari del 27/05/2021
Temes relacionats
Publicació 28.05.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina