Convocada la primera edició de la Beca de Formació Josep Gol

dimecres, 12 Maig, 2021

L’Ajuntament de Sant Pol de Mar i l’IEFC (Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya) convoquen la primera edició de la Beca de Formació Josep Gol, dins del marc del Festival Internacional de Fotografia Documental de Proximitat - Sant Pol DOC, que es farà al municipi maresmenc del 9 al 15 d’octubre del 2021. 

La Beca de Formació Josep Gol vol oferir continuïtat als estudis especialitzats en fotografia d’aquelles persones que estan en procés de formació. L’alumnat en curs o els recents graduats de fins a tres anys en l’àmbit de la fotografia poden presentar projectes documentals de proximitat de qualsevol temàtica social. 

Les obres es poden enviar fins al 10 de juliol de forma gratuïta seguint les indicacions del web del Sant Pol DOC. L’autor del projecte seleccionat podrà realitzar un curs d’especialització valorat en 1.000€ impartit a l’IEFC i, a més, la seva obra serà produïda per ser exposada en el marc del Festival Internacional de Fotografia Documental de Proximitat - Sant Pol DOC 2021. 

El jurat, format pel director de l’IEFC, Eduard Bertran, Josep Gol i un representant del col·lectiu RUIDO Photo, escollirà el projecte que, al seu criteri, representi tots els valors fotoperiodístics i documentals d’un reportatge fotogràfic de proximitat. 

Josep Gol resideix a Sant Pol de Mar des dels anys vuitanta i, des d’aleshores, ha estat molt implicat en la vida cultural del poble. Fotoperiodista durant els anys de la Transició espanyola, va formar part de l’equip de Cambio 16, un setmanari compromès amb la reivindicació dels valors democràtics i socials. Gol és conegut per la seva defensa aferrissada dels drets d’autor, la llibertat d’expressió i la regulació laboral dels fotògrafs de premsa. Del 1987 al 1992 va exercir com a president de l’Associació de Fotògrafs de Premsa a Catalunya.

Foto: Imatge original de Josep Gol

Comparteix aquesta pàgina: