X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El repte del Residu Zero: t'hi apuntes?

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar portarà a la vila la campanya 'Jø Søc Cøcø' (consum conscient) per promoure l'estil de vida Residu Zero connectant accions individuals de consum responsable, donant veu a aquesta onada a partir d'experiències humanes i positives; i apropant la reutilització des d'una vessant empàtica, amb les seves contradiccions, emocions, ganes, desànim, humor, ironia, empenta, etc.

4 milions de tones de residus a l'any per municipi i un rati per càpita de 1,35 kg al dia a Catalunya són xifres alarmants contra les que ja lluiten molts consumidors anònimament. Amb #JøSócCøcø, Rezero vol amplificar les seves experiències positives individuals per connectar-es entre sí i posar-les en valor.

A través de diverses històries i experiències pràctiques, us convidem amb la campanya cønsum cønscient a posar-vos en la pell dels protagonistes, totes elles consumidors conscients o 'cøcøs', i a ser partícips de les seves aventures.

L'escenari és una realitat en què algunes pràctiques residu zero i l'ús de productes o serveis, per ara minoritaris, són normals i quotidians. És el cas, per exemple, de l'aprofitament alimentari, la reparació dels aparells electrònics per allargar-ne la vida, l'ús de la copa menstrual o la compra a granel.

Per això l'Ajuntament de Sant Pol oferirà una sèrie de tallers temàtics encaminats a promoure el Residu Zero que tindran lloc els dies 2, 9, 16 de desembre i el 13 de gener. Totes les sessions començaran a les 6 de la tarda i es faran a la sala polivalent Josep M. Ainaud de Lasarte. A més, també s'ha programat una sortida per descobrir el comerç verd de Sant Pol que es realitzarà el dissabte 12 de desembre, a les 11 del matí.

Les persones que hi vulguin participar només cal que s'hi inscriguin mitjançant el formulari que trobareu aquí. Les places són limitades per donar compliment a les mesures anti-Covid. A més, les persones que assisteixin a tots els tallers formatius rebran gratuïtament un kit de productes per promoure el Residu Zero.

Temes relacionats
Publicació 26.11.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina