Projecció virtual del muntatge 'Aquell Sant Pol'

divendres, 30 Octubre, 2020
A causa de les noves mesures sanitàries per evitar l'expansió de casos de Covid-19, la Biblioteca i l'Arxiu han hagut de canviar el format de la projecció 'Aquell Sant Pol', prevista per aquest divendres a la tarda. 

Enlloc de fer una projecció presencial, aquesta es farà mitjançant una videoconferència per poder veure junts la pel·lícula, però cadascú des de casa seva!
 
Com ho farem?
A través d’una videoconferència amb l'aplicació Jitsi. Si no l’heu fet servir mai, no patiu! Ens podeu trucar i us ajudem (661874108 / 93 760 45 44).
 
Quina és l’adreça de la vídeoconferència? http://meet.jitsi.si/AquellSantpol
 
A quina hora?: mantindrem l’hora prevista, és a dir divendres 30 d’octubre a les 18.30 h.
 
Puc convidar algú més a la videotrucada? Sí! Si coneixeu algú que s’havia quedat amb les ganes de venir, li podeu fer arribar aquest enllaç (http://meet.jitsi.si/AquellSantpol). En el format virtual, no hi ha límit d’aforament.

Què és 'Aquell Sant Pol'?

El 1958 Joan Capdevila filma per primera vegada una Festa d'Homenatge a la vellesa, per encàrrec d'Antoni Sauleda Paulís. El gran èxit que va tenir va portar a Albert Ferrer Fàbregas i Antoni Sauleda Parés a comprar una càmera de segona mà per començar a enregistrar imatges de Sant Pol. Entre els anys 1959 i 1966 sortien a enregistrar qualsevol cosa destacada al poble: des dels pescadors entrant les barques abans del temporal fins les festes de reis, catifes de corpus o la Festa Major.
Totes aquestes pel·lícules eren projectades al local del "Cine", a l'actual Centre Cultural i d'Esbarjo. Temps després, Pere Sauleda va recuperar-les i actualment es troben dipositades a la Filmoteca de Catalunya, per tal de garantir-ne la conservació.
El que veurem en la projecció és un muntatge que ha fet Pere Sauleda, que resumeix alguns dels moments més destacats de les pel·lícules d'Albert Ferrer i Antoni Sauleda, uns autèntics pioners en l'enregistrament d'imatges d' "Aquell Sant Pol". 
Comparteix aquesta pàgina: