X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Mesures preventives per accedir al cementiri per Tots Sants

Per evitar la concentració de persones al cementiri municipal aquesta setmana amb motiu de Tots Sants, des de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar s'apliquen restriccions d'accés a l'equipament.

Caldrà que les persones accedeixin al cementiri per la porta més propera al nínxol dels seus familiars. Així, a la part nova del cementiri (part superior) s'hi ha habilitat un circuit d'entrada i sortida senyalitzat.

Mentre que a la part antiga del cementiri (part baixa) hi haurà personal municipal que controlarà el nombre de persones que vulguin accedir a l'equipament. Un cop s'arribi a l'entrada de baix del cementiri, s'haurà de comunicar a quina feixa es vol accedir i s'indicarà si s'hi pot accedir. En cas d'haver moltes persones a una mateixa feixa, es demanarà als nous visitants que esperin momentàniament i se'ls farà entrar tan bon punt vagin marxant les altres persones usuàries.

A més, els bancs del cementiri han quedat precintats per evitar fer-ne ús.

Totes aquestes mesures estan encaminades a evitar aglomeracions de persones en un mateix espai i garantir la seva seguretat.

Recordem, també, que els horaris del cementiri per aquests dies és el següent: els dies 30 i 31 d'octubre, i els dies 1 i 2 de novembre, el cementiri romandrà obert de 9 del matí a 6 de la tarda ininterrompudament.

Seguint les indicacions de Protecció Civil, l'Ajuntament de Sant Pol de Mar aplicarà les següents mesures de prevenció:

  • Control de l'aforament en els cementiris de manera que l'ocupació respecti sempre el màxim d'una persona per cada 2,5 m2, amb informació i senyalització.
  • Cal establir les visites de forma esglaonada, amb entrades i sortides diferenciades sempre que sigui possible i establir recorreguts de forma que les persones no es trobin en sentits oposats, respectant sempre la distància interpersonal d'1,5 m.
  • És obligatori l'ús de mascareta en tot moment, excepte per persones que n'estiguin exemptes per motius de salut. Els nens menors de sis anys també estan exempts d'aquesta obligació. Cal evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca amb les mans.
  • Les persones podran acostar-se a dipositar flors als nínxols mantenint les mesures d'higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convivents. Per fer-ho, es recomana l'ús de desinfectant hidroalcohòlic abans i després de l'ofrena.
  • En el cas d'utilitzar les escales mòbils per accedir als nínxols, les persones que les facin servir s'hauran de posar gel hidroalcohòlic abans i després d'utilitzar-les.
  • No es pot menjar ni beure al cementiri.
  • Es recomana als usuaris limitar el temps d'estada al cementiri, així com limitar l'ús de bancs i seients que hi pugui haver.

Publicació 26.10.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina