Alerta davant de l'augment de casos de Covid-19 en els cercles familiars i d'amistats

dimecres, 16 Setembre, 2020

Les dades generals dels darrers casos positius detectats posen de manifest que els contagis han augmentat sobretot en les trobades d'àmbit familiar i d'amics.

Un dels darrers estudis en la matèria, publicat per la UPC, alerta que el mal ús de la mascareta amb amics i familiars provoca la majoria de contagis. Les dades recopilades constaten que els ciutadans fan servir majoritàriament la mascareta per anar al supermercat en un 94% o pel carrer en un 71%, mentre que l’ús de la mascareta cau en picat quan són en un bar o restaurant, ja que només un 2% en porten, o al parc, quan el percentatge baixa fins al 8%.

Cal fer, doncs, un toc d'alerta i no abaixar la guàrdia quan coneixem la persona que tenim al davant, ja que és precisament en aquests entorns quan hi ha més risc de transmissió del virus i quan la mascareta és més necessària. En aquesta mateixa línia, el Departament de Salut alerta que és imprescindible reduir la interacció social per l'augment de brots detectats.

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar fem una crida a la responsabilitat i a vetllar per la salut de tots i recordem la importància de posar-nos la mascareta en tot moment sempre que estiguem amb persones alienes a la unitat familiar, fins i tot a l'interior de bars i restaurants si no s'està consumint.

Comparteix aquesta pàgina: