Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'Arxiu Municipal participa en la campanya organitzada des del Servei d'Arxius de Catalunya per fer protagonistes els usuaris

Avui, 9 de juny, és el Dia Internacional dels Arxius, un esdeveniment que se celebra arreu del món i que s'allarga durant tota la setmana.

Enguany, els arxius catalans ens hem unit per proposar una jornada diferent, amb l'objectiu de fer protagonista l'usuari. En aquesta iniciativa, que porta per lema «Persones - Vides - Arxius», diverses persones expliquen, el seu vincle amb els arxius i les històries que s'amaguen darrere els documents que consulten. 

Des de Sant Pol hi hem participat, amb la col·laboració de la nostra usuària, Assumpció Morell Coll. Ella va venir a l'Arxiu Municipal l'any 2016, amb 84 anys, a la recerca d'informació sobre el seu avi, Josep Coll Abert, i es va trobar amb una sorpresa que no s'esperava: el seu avi havia estat Alcalde, l'any 1923, fins que va ser cessat, amb l'arribada de la dictadura de Primo de Rivera, que el va obligar a exiliar-se. Ara que té 88 anys l'Assumpció continua escrivint la seva història personal i consultant materials d'arxius diveresos, com fotografíes, cartes, etc.

Ella mateixa ens explica la seva experiencia a l'Arxiu en aquest vídeo, que és una realitat, gràcies a la col·laboració de la seva filla, Teresa Guilleumes, i de la gent del Servei d'Arxius de Catalunya, que s'han encarregat de tota la part tècnica i logística.

×  
DIA2020 - Arxiu Municipal de Sant Pol de Mar DIA2020 - Arxiu Municipal de Sant Pol de Mar
Temes relacionats
Publicació 09.06.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina