Novetats en la restricció d'accés de vehicles als carrers del litoral santpolenc

dimarts, 2 Juny, 2020

L'equip de govern ha aprovat un nou decret que introdueix alguns canvis en la regulació de la circulació de vehicles als carrers Consulat del Mar, Nou i Ferrocarril, i a l'Avinguda Doctor Furest.
 

Les modificacions han clarificat conceptes com el d’empadronament i tenen com a objectiu equiparar el dret d’accés dels veïns sense aparcament del carrer Ferrocarril i l’Avinguda Doctor Furest perquè puguin arribar en moments puntuals fins al portal del seu domicili, i facilitar l’activitat econòmica dels industrials i comercials de Sant Pol, de manera que puguin circular per aquestes zones segons les normes que es marquen al Decret.

Les noves mesures adoptades són les següents:

  • S'especifica que els vehicles particulars amb autorització de pas han d’anar a nom de la persona empadronada en la zona a la que pot d’accedir, o bé a nom de la persona propietària o llogatera de l’habitatge i/o establiment comercial.
  • En relació als horaris d'accés dels veïns als carrers Ferrocarril i Doctor Furest, també hi podran accedir les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, els veïns i veïnes que no tenen aparcament privat.
  • Es modifica l'accés d'industrials i/o comercials i podran registrar els vehicles que estiguin a nom seu per accedir a ambdues zones restringides. Si només disposen d’un vehicle a nom de l’empresa o del titular, podran registrar també un segon vehicle que vagi a nom d’un familiar o aquell que utilitzin per a tasques urgents relacionades amb el seu ofici.
  • Els establiments comercials situats en les zones restringides podran registrar els vehicles que estiguin a nom dels seus titulars. S’autoritzarà només l’accés d’aquests vehicles al carrer d’accés restringit on es trobi l’establiment comercial. Si tan sols disposen d'un vehicle a nom de l’empresa o del titular, podran registrar també un segon vehicle familiar o que utilitzin per a feines urgents relacionades amb el seu ofici.
  • Els industrials i establiments comercials amb seu social a la vila podran accedir de manera permanent sense la restricció d'horari que tenien prèviament.

L’objectiu de totes aquestes actuacions és avançar cap a una mobilitat més segura de les persones i reduir la circulació injustificada de vehicles, però facilitant alhora la tasca dels transportistes i professionals.

Podeu consultar el decret íntegrament al peu d'aquesta pàgina.

Comparteix aquesta pàgina: