Alta participació en el debat sobre l’accés dels gossos a parcs i platges

dilluns, 27 Gener, 2020

L’equip de govern va organitzar el passat 18 de gener una sessió de debat i treball col·lectiu amb un tema sobre la taula que acostuma a generar polèmica amb visions habitualment oposades: l’accés dels animals domèstics, especialment els gossos, als parcs i les platges.

Fins a una trentena de persones van participar en aquesta primera jornada participativa que es va tancar amb un balanç molt positiu per la gran quantitat d’idees aportades i consensos assolits.

Per afavorir una dinàmica de treball àgil i participativa, les persones participants es van repartir en quatre grups. Entre les idees que van anar sorgint, a nivell general va predominar el fet de no estar d’acord en augmentar les sancions, així com reconèixer que el problema principal és l’incivisme i que la responsabilitat final recau en els propietaris dels animals. 

Quant a la normativa municipal sobre tinença d’animals es va establir que calia fer-la complir amb major presència de policia al carrer i de l’agent cívic. Tothom va estar d’acord, a més, en que cal respecte i bona convivència entre la gent amb gossos i la que no en tenen o no els hi agraden. 

Pel que fa a l’accés dels gossos a les platges, es va plantejar la possibilitat d’accedir-hi en hores amb escassa quantitat de banyistes i prohibir-los l’accés en els espais protegits per motius de diversitat. A les zones verdes, el debat es va centrar en la necessària conciliació entre propietaris de gossos i famílies amb nens, especialment als caps de setmana i a l’estiu, per l’elevada concurrència de gent amb segona residència o que no viu al poble i que en molts casos no compleixen la normativa. També hi va haver consens per millorar la senyalització amb cartells explicatius en positiu i, sobretot, fer campanyes per fomentar el civisme. 

D’altra banda, es va parlar la possibilitat de millorar els espais d’esbarjo per a gossos, plantejant idees com ara la creació de correcans, incrementar el número de papereres, millorar els pipicans o valorar la instal·lació de fonts perquè els gossos es puguin refrescar a l’estiu. 

Després d’aquesta sessió participativa, el govern estudiarà les propostes i tot allò debatut i ho tindrà en consideració de cara a actualitzatr la normativa de tinença d’animals domèstics, la qual ha de vetllar per la convivència de totes les persones i sensibilitats de la vila.

GALERIA D'IMATGES

Comparteix aquesta pàgina: