X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El pressupost municipal del 2020 destinarà 1,3 milions d'euros a inversions

El Ple municipal celebrat el passat 9 de gener va aprovar inicialment el pressupost municipal del 2020 amb els vots favorables d'ERC i la CUP, i amb les abstencions de JxCat, Junts per Sant Pol i el PSC. 

El regidor d'Hisenda, Albert Font, va explicar que el pressupost del 2020 no permet desplegar la voluntat del govern actual perquè aquest no té llibertat de fer ús dels recursos municipals en base al compliment del Pla d'Estabilitat al qual  l'Ajuntament està  subjecte i que  limita la despesa corrent i les inversions a realitzar.

Així, el pressupost municipal de Sant Pol de Mar per aquest any serà de 9.689.844,53 euros, una xifra que resulta ser un 5,37% inferior a la del 2019.

Pel que fa als ingressos directes, aquests pugen un 1,6% i experimenten un creixement vegetatiu pels nous cadastres i IBI. En les taxes i impostos públics hi ha un creixement del 10,78%, mentre que la despesa corrent baixa un 3,5%. Els ingressos patromonials augmenten un 4,5% per les plusvàlues. En global, es produeix una variació de +2,1% en l'apartat d'ingressos.

Quant a les despeses, les de personal augmenten un 3% pel compliment del conveni i dels canvis en la legislació, mentre que les despeses corrents s'apugen un 7,3% en previsió d'una possible actuació subsidiària del consistori en l'enderroc de la nau de l'Amargant. Tot plegat fa que l'apartat de despeses augmenti un 4,5% en conjunt.

Pel que fa al capítol d'inversions pel 2020, el govern municipal preveu destinar-hi fins a 1,3 milions d'euros, essent la més destacada els 600 mil euros que es destinaran per als primers treballs  previstos per a la construcció del futur institut-escola de Sant Pol. 

Publicació 10.01.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina