X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Tens un gos? Recorda que l'has de censar i xipar!

Des de la Regidoria de Sanitat s'ha posat en marxa una campanya informativa per tal de comprovar si els gossos de la vila estan xipats i censats a l'Ajuntament, tal i com estableix la normativa municipal. Una tasca que s'encarrgea de portar a terme l'agent cívic de l'Ajuntament, el qual n'informa a les persones i habitatges on es detecta la presència d'animals de companyia.

Des que s'ha posat en marxa aquesta campanya informativa i de reforç, s'ha observat un petit augment de gossos censats. Recordem que la correcta identificació dels animals és una eina fonamental per fomentar la seva tinença responsable, evitar les pèrdues i combatre l'abandonament.

La identificació amb microxip, la xapa identificativa i el cens municipal són obligatoris a tota Espanya.

La legislació en matèria de protecció animal es gestiona a cada comunitat autònoma i en les ordenances municipals de tinença i protecció animal de cada ajuntament. Un cop identificat l'animal es dóna d'alta al Registre General d'Animals de cada comunitat autònoma.

El microxip és el DNI de l'animal de companyia i la millor garantia de poder-lo recuperar en cas de pèrdua. La probabilitat de trobar un animal de companyia perdut és d'un 90% si està identificat, però és redueix a un 15% si no ho està.

 

Publicació 09.12.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina