Aprenentatge de la cultura emprenedora per als alumnes de 5è

divendres, 29 Novembre, 2019

Els alumnes de 5è de l'escola Sant Pau de Sant Pol de Mar estan participant aquest curs en el programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE) de la Diputació de Barcelona sota el paraigües del Consell Comarcal del Maresme (CCM).

El programa fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. Durant el curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials de la localitat. Enguany participen 236 escoles, 103 municipis i més de 9.500 alumnes organitzats en 401 cooperatives.

Aquest matí, els alumnes de Sant Pol han lliurat al CCM la sol·licitud d'alta de les cooperatives que han creat, acompanyats de l'Alcalde Albert Zanca, el qual els ha desitjat molt d'èxit en aquesta primera incursió en el món empresarial i que l'experiència els pugui servir en el seu futur laboral.

Els representants de les cooperatives recolliran el seu CIF la setmana vinent i a partir de llavors ja seran plenament operatius. Es tracta d'un projecte que afronta de manera real tots els passos a seguir per una cooperativa: els estatuts i la seva constitució, la creació de la imatge corporativa, la recerca de finançament per portar a terme el seu projecte, la producció dels productes, la seva comercialització d'aquests al mercat setmanal i el balanç final dels beneficis obtinguts, els quals destinaran a entitats benèfiques i/o socials.

  

 

Comparteix aquesta pàgina: