L'Ajuntament i Creu Roja seguiran col·laborant en l'atenció a la gent gran

dijous, 17 Octubre, 2019

L'Alcalde de Sant Pol de Mar i la presidenta de Creu Roja Maresme-Centre, Fanny Gallego, han signat aquest dijous al matí el conveni per coordinar les dues entitats en el camp de l'atenció a la gent gran de la vila mitjançant diverses activitats, dissenyades atenent les necessitats d'aquets col·lectiu emprant una metodologia participativa i amb el suport del voluntariat.

El conveni estableix que Creu Roja coordina la incorporació i seguiment del voluntariat, així com la seva formació en diferents àmbits perquè pugui desenvolupar correctament les tasques i projectes acordats. Tanmateix s'encarrega de realitzar les activitats per a persones majors de 65 anys acordades en coordinació amb la Regidoria de Serveis Socials.
 
Es tracta d'activitats que tenen la finalitat de millorar les relacions socials en l'entorn més proper de les persones usuàries, fomenant la participació social i combatent la soledat, a més de millorar la seva capacitat per seguir portant una vida autònoma, en funció de les seves circumstàncies i retardant la sortida del seu domicili.

A més, les activitats també vol combatre el deteriorament físic que es produeix a mesura que augmenta l'edat, fomentant hàbits de vida saludable que retardin l'aparició de malalties cròniques o incideixin de manera negativa en la seva salut física, alhora que ajuden a mantenir les funcions cognitives per continuar realitzant les activitats de la vida diària.
 
Es tracta, per tant, d'un projecte definit mitjançant quatre línies d'intervenció amb activitats dirigides a conscienciar, capacitar, possibilitar i fomentar la participació de la persona gran. En funció dels objectius i resultats que es volen aconseguir s'ofereixen activitats informatives i de sensibilització, per a l'adquisició de competències tècniques i personals, per donar suport a la persona gran en la resolució o millora del seu problema, i de participació i activació.

Per poder portar a terme el programa d'activitats anual, l'Ajuntament de Sant Pol de Mar es compromet a subvencionar-lo amb un import de 3.770 euros, així com a cedir espais municipals per a la realització dels tallers previstos.

Comparteix aquesta pàgina: