X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'XIè Concurs d'Havaneres ja té guanyadors

El passat dissabte, 24 d'agost, i en presència de prop d'unes nou-centes persones, es va donar a conèixer el veredicte de l'11è Concurs de Composició d'Havaneres de Catalunya «Vila de Sant Pol de Mar», organitzat per l'Associació Cultural Penya Xíndries i l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, i inclòs dins del Festival d'Havaneres de FIRAMAR 2019.
L'acte el van presentar la coneguda actriu Fina Rius i el membre del jurat Josep Mª Puigvert. Però en el moment de fer lectura de l'acta del jurat es va donar a conèixer la sorpresa d'enguany: el primer premi havia quedat desert. El jurat va prendre aquesta decisió perquè, un cop llegides i escoltades totes les partitures, i després d'haver qualificat les composicions presentades a concurs, l'organització es va assabentar que la composició classificada amb el primer premi no compleia amb les bases del concurs. Concretament, perquè ja havia estat interpretada en públic i perquè ja havia estat enregistrada en cd i penjada en diferents xarxes socials. Per aquests motius, el jurat va decidir desqualificar-la i deixar el primer premi desert.
Pel que fa al segon premi i l'accèssit el resultat va ser el següent:

  • 2n premi per a Lluís Lozano González. Títol de l'Havanera «MANUEL»
  • Accèssit per a Maria del Mar Coma i López. Títol de l'Havanera «LA DANSA INFINITA DE LA MAR»

En el transcurs de l'acte, «MANUEL" va estar interpretada per Lluis Lozano, Antoni Mas, Mònica Serra, Edgar Casellas, Raül Pérez i Mauri Campos, mentre que en «LA DANSA INFINITA DE LA MAR» ho van fer Mar Coma , Maite Marsellach, Teresa Fatjó i Arnau Ferrer. El premi per votació popular va ser per «MANUEL», que va resultar guanyadora per un mínim marge de 4 vots.
El lliurament de premis va anar a càrrec de l'alcalde de Sant Pol de Mar, Albert Zanca, de la prestigiosa cuinera santpolenca Carme Ruscalleda i de Gustau Castillo, en representació de la Unió d'Establiments i Serveis de Sant Pol de Mar, i va tenir lloc al passeig de la Punta durant el transcurs del 17è Festival d'Havaneres de Sant Pol, enguany amb les actuacions dels conjunts Peix Fregit, Les Anxovetes i Port-bo.
La vetllada va finalitzar amb la interpretació conjunta de les clàssiques havaneres "La bella Lola" i "El meu avi". La propera edició del Festival d'Havaneres de FIRAMAR se celebrarà el dissabte 22 d'agost de 2020.

Fotografies de Penya Xíndries.

Temes relacionats
Publicació 29.08.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina