Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Els alumnes de 5è de primària reben el diploma del projecte CUEME per la creació d'una cooperativa

L'alcalde de Sant Pol, Albert Zanca, els va fer entrega dels diplomes el passat dimecres al matí en un acte celebrat a la Sala Ainaud de Lasarte. Els infants han treballat des de fa mesos en la creació d'una cooperativa, l'elaboració de productes i la venda d'aquests productes. Un 15% dels diners recaptats s'han destinat a una ONG.

Els alumnes de 5è de primària de l'Escola Sant Pau van rebre dimecres passat al matí els diplomes com a participants en el projecte CUEME (Cultura Emprenedora a l'Escola), que organitza la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme. L'alcalde de Sant Pol, Albert Zanca, va ser l'encarregat de fer entrega d'aquests diplomes en un acte celebrat a la Sala Ainaud de Lasarte.

Es tracta d'un projecte complex, que ha requerit que els infants hi treballessin des de fa mesos. L'objectiu és recrear la creació i funcionament d'una cooperativa. Per aquesta raó, els nens i nenes de 5è es van organitzar en grups i van haver d'escollir el nom de la seva cooperativa. Després van idear diferents productes que podrien elaborar i, finalment, els van elaborar i els van vendre al mercat de Sant Pol. Per a aquesta elaboració, van fer una aportació de capital inicial de 3 euros, tal com ocorre en les cooperatives dels adults. Es van autoorganitzar i van prendre decisions per si mateixos. Quatre dels alumnes, la Mariona, la Montse, la Noa i el Nico, van explicar el treball que han dut a terme aquests darrers mesos.

Al final, van elaborar 20 productes de cadascun dels prototips que havien ideat inicialment. La pluja i altres imprevistos van provocar que el dia previst per a la venda al mercat s'hagués de posposar diversos cops. Finalment, però, els nens i nenes de 5è van poder vendre els seus productes el passat 7 de juny. Cal remarcar que el 15% dels diners recaptats van ser destinats a una ONG.

L'alcalde Albert Zanca els va felicitar per la feina feta i els esforços que hi ha dedicat. A més, es tractava del seu primer acte oficial com a alcalde, raó per la qual va assenyalar que seria un acte que no oblidaria mai.

Des del professorat es valora molt positivament l'experiència, i els mestres van insistir als seus alumnes que se sentien molt orgullosos d'ells i elles per la seva implicació, la seva autoorganització i el temps que hi ha dedicat.

Temes relacionats
Publicació 21.06.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina