X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol de Mar aconsegueix la marca turística «Viles Marineres»

De les 25 candidatures presentades, només quatre poblacions han obtingut aquesta distinció.

El passat 16 de març l'Agencia Catalana de Turisme (ACT) va concedir la marca «Viles Marineres» a la nostra població. Es tracta d'una distinció adreçada a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar i que permeten oferir experiències vinculades a la descoberta dels paisatges i espais naturals marins. De les 25 poblacions que optaven a la marca,  l'organisme turístic finalment ha escollit quatre, concedint el distintiu a les següents poblacions:  L'Ametlla de Mar, Sant Carles de la Ràpita, Tossa de Mar i Sant Pol de Mar.

La marca és de nova creació i aquests quatre municipis seleccionats són els primers en obtenir-la. De totes les poblacions costaneres catalanes presentades, l'Agència Catalana de Turisme va fer una preselecció de 25 municipis catalans, entre els quals es trobava Sant Pol de Mar. El passat 9 d'octubre, la nostra població va ser convidada per l'Agència Catalana de Turisme a la presentació d'aquesta nova marca. Durant l'acte, l'ACT va destacar la forta personalitat que donaria la possessió de la marca i com es valorarien certs aspectes relacionats amb la història, la cultura, la gastronomia o la promoció d'esdeveniments relacionats amb el mar per atorgar-la.
 
Història viva
 
Des del 2014, la regidoria de Turisme ofereix durant els mesos d'estiu una sèrie de rutes guiades, entre les quals es troba la de «El Sant Pol dels Pescadors», ruta que es realitza amb la col·laboració de l'associació A Tot Drap. Aquesta entitat santpolenca participa activament en la sortida cedint els continguts del guió de la ruta, col·laborant amb la projecció d'un audiovisual de caràcter històric sobre la vida dels antics pescadors i acompanyant al grup visitant amb explicacions específiques sobre la Caseta del Motor i altres curiositats del món pesquer local.
 
Les sortides estan programades pel proper 1 de juny, 6 de juliol, 24 d'agost i 21 de setembre. Altres de les rutes guiades previstes són «Sant Pol autèntic», un circuit pel patrimoni arquitectònic històric de la nostra vila amb el qual es pot observar el municipi des dels punts més alts de la població, l'ermita de Sant Pau i la torre del campanar de l'església de Sant Jaume. La tercera sortida és «Sant Pol natural», un recorregut per l'entorn natural santpolenc on es repassen les diferents etapes que ha viscut el comerç a la nostra població. Per a reserves i més informació, podeu adreçar-vos a l'Oficina de Turisme.
 
 

Publicació 03.04.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina