L'escut oficial de Sant Pol tindrà el fons de color vermell

divendres, 8 Març, 2019
Durant el mes de febrer el consistori va habilitar en la seva pàgina web un formulari on es podia votar entre quatre opcions.
 
L’escut que identificarà formalment la nostra població tindrà el fons vermell. Així ho han confirmat les votacions realitzades durant el passat mes de febrer, on ha guanyat aquesta opció per majoria. De les 353 votacions realitzades, 278 per internet i 36 durant l’acte del 40è aniversari d’ajuntament democràtic celebrat el passat 26 de gener, 117 persones han optat per aquesta tonalitat. En segon lloc, el color verd hauria obtingut un total de 98 vots a favor, quatre més que l’opció del fons negre. Per últim, el color menys votat ha estat el lila.
 
El passat 29 d’octubre, l’Ajuntament de Sant Pol de Mar va aprovar en sessió plenària iniciar l’expedient per a l’oficialització de l’escut municipal. Actualment, l’escut que s’utilitza no compleix amb els criteris de la normativa heràldica i calia adaptar-lo. Per aquest motiu, es va sol·licitar a la Generalitat de Catalunya un per determinar com hauria de ser l’escut oficial de Sant Pol de Mar. L’estudi, realitzat pel conseller heràldic assessor d’Heràldica i Genealogia de Catalunya, Armand de Fluvià, recordava que els elements de l’escut han de fonamentar-se en fets històrics, accidents geogràfics característiques pròpies i distintives de l’ens local o en el seu nom.
 
La votació s’ha realitzat complimentant les dades sol·licitades (nom i cognoms, NIF, data de naixement i adreça d’empadronament) i escollint entre una de les quatre opcions d’escut proposades en l’informe de la Generalitat de Catalunya. L’escut escollit es  proposarà al Ple Municipal per a la seva aprovació.
 
Opcions disponibles Votacions Presencials (Acte 40è aniversari Ajuntament Democràtic 26/01/2019) Votacions Internet
(1 al 28 de febrer)
Resultat final
Vermell 36 81 117
Verd 18 80 98
Negre 15 79 94
Lila 4 23 27
En blanc / nuls 2 15 17
       
Total de Vots 75 278 353
 
Comparteix aquesta pàgina: