X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
AVISa'm, el programa d'atenció i cura de la gent gran de Sant Pol

La campanya fa una crida a tots establiments santpolencs per tal que s'adhereixin a la causa.

La regidoria de Serveis Socials té la voluntat de millorar la qualitat de vida de la nostra gent gran. Per fer-ho possible, existeix un projecte de treball comunitari que consisteix en crear una xarxa de prevenció, detecció i acció amb l'objectiu principal de vetllar per la gent gran. Amb la campanya AVISa'm, l'Ajuntament de Sant Pol necessita la col·laboració ciutadana per detectar a temps qualsevol símptoma que pugui alertar que una persona gran necessita ajuda. Indicis com ara canvis en la seva rutina diària, en el seu comportament o aspecte poden ser un signe inequívoc de que la persona es troba en una situació de vulnerabilitat no detectada.

Per aquest motiu, des d'aquesta àrea consistorial es demana la implicació dels diferents establiments i entitats del municipi, els quals poden estar atents i observar amb una mirada sensible i respectuosa el dia a dia de les persones grans que coneixen. La desprotecció a la que sovint està sotmès aquest col·lectiu fa necessari prendre mesures de prevenció i protecció per garantir el seu benestar i, en aquest sentit, la campanya ofereix suport, atenció, informació i orientació mitjançant diverses eines.

Gràcies a aquest programa s'han imprès una sèrie d'imants on surt reflectida una relació de telèfons d'interès on podeu trucar en cas d'emergència, com ara l'Ajuntament de Sant Pol, la Policia Local, Serveis Socials o l'Hospital de Sant Jaume de Calella, entre d'altres. Per donar més visibilitat a la campanya entre la ciutadania, també s'han imprès uns adhesius que els establiments podran enganxar en els seus aparadors i que recorden la necessitat de donar avís en casos concrets, com per exemple, canvis de comportament, desorientació, deteriorament físic o discurs poc coherent.

Guia jurídica gratuïta

La campanya AVISa'm també ha editat una guia amb la que es podran resoldre de manera ràpida i fàcil molts dubtes que poden sorgir entorn a temes jurídics o de qualsevol altre caire relacionats amb la gent gran. El document, que consta de 24 pàgines, dóna resposta a preguntes com ara «què és un poder preventiu» o com es formalitza una delació voluntària. De la mateixa manera, a les seves pàgines també trobareu inclosa la carta dels Drets i Deures de la Gent Gran de Catalunya, on es desenvolupen els conceptes de la dignitat, la independència, l'autorealització, l'assistència o la participació.  

Si com a establiment o entitat voleu formar part del programa AVISa'm, podeu venir a recollir el vostre imant i adhesiu a l'Ajuntament de Sant Pol en el seu horari habitual, de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 i els dijous de 9:00 a 18:00 hores. La guia també la teniu a la vostra disposició al mateix consistori. Tanmateix, els Serveis Socials municipals us poden facilitar tot el material citat. Junts podem contribuir a fer de Sant Pol una vila on la gent gran envelleixi amb dignitat i de la millor manera possible.

Publicació 07.11.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina