X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El documental sobre la fàbrica Marquès-Fulquet, una cita de luxe amb la història local

Diverses persones van voler assistir al passi gratuït de 10 minuts on s'explicava el procés de fabricació dels gèneres de punt en una fàbrica santpolenca durant els anys 30. 

La sala Ainaud de Lasarte va acollir el passat divendres el passi de la pel·lícula «La Fàbrica Marquès-Fulquet de Sant Pol de Mar», un documental rodat a la vila amb més de 80 anys d'antiguitat. L'activitat, organitzada per la regidoria de cultura, a iniciativa de la Biblioteca Can Coromines i l'Arxiu Municipal, va servir també per contribuir als actes celebrats arreu del món en motiu del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual (27 d'octubre).

L'acte va consistir en una presentació, que va anar a càrrec de la Doctora en Història de l'Art Encarnació Soler, qui va fer un recorregut per la història de la publicitat fins arribar als anys 1930, moment on es va rodar el documental. Soler també va aprofitar l'avinentesa per parlar de la trajectòria de la fàbrica i de les famílies Marquès i Fulquet, que en van ser fundadores.

Finalment es va visionar la pel·lícula, moment que va propiciar alguns comentaris i rialles del públic, entre el qual s'hi trobaven membres de les dues famílies fundadores. A més, durant la projecció, molts santpolencs i santpolenques hi van poder reconèixer els seus avantpassats o coneguts.

Fotografia: Cristina Bosch

Temes relacionats
Publicació 22.10.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina