Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Assisteix al passi gratuït del documental sobre la fàbrica Marquès-Fulquet

La projecció és una versió muda amb intertítols en castellà i té una durada de 10 minuts.
 

L'Arxiu Municipal de Sant Pol de Mar i la Biblioteca Can Coromines han preparat per aquest divendres 19 d'octubre el passi de la pel·lícula «Fàbrica Marquès-Fulquet de Sant Pol de Mar», un documental que data aproximadament del 1932 i que narra amb imatges mudes el procés de fabricació dels gèneres de punt. Qui assisteixi el proper divendres a la projecció, podrà descobrir d'una manera didàctica quin era el procediment industrial de fabricació que seguien teixits com ara la llana, el cotó, la seda i altres mescles.

La fàbrica Marqués-Fulquet de Sant Pol de Mar va néixer el 1900 i va funcionar fins el 1944, moment on la regentava la segona generació de les famílies que donen nom a l'edifici. A mig camí entre el reportatge i la narrativa precursora de la publicitat, la pel·lícula acosta a l'espectador la interacció dels processos manuals amb els mecànics en aquella època. En total, 10 minuts d'enregistrament editat d'una manera molt clara i senzilla amb un cert to naïf, cosa que farà més divertit el visionat.  

La pel·lícula, que es projectarà de manera gratuïta aquest divendres a les 19:00 hores a la sala Ainaud de Lasarte, està considerada una petita joia històrica. El treball que es mostrarà és un dels pocs documentals existents sobre el tèxtil abans de la Guerra Civil que es conserven a Catalunya. Una oportunitat per acostar-nos al passat històric de la nostra vila, observant les indumentàries, els llocs i la gent d'aquell Sant Pol. La projecció finalitzarà amb un col·loqui que anirà a càrrec de la Doctora en Història de l'Art, Encarnació Soler.

Publicació 16.10.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina