X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Resum del concorregut Firamar 2018 de Sant Pol de Mar

L'havanera 'La cançó de la petxina' guanya el Premi del Jurat del 10è Concurs de Composició d'Havaneres.

Firamar gaudeix de bona salut. Ho demostra l'èxit de participació i assistència que han registrat les diferents activitats que es van preparar per a l'ocasió el passat cap de setmana. El 16è Festival d'Havaneres de Sant Pol i el 10è Concurs de Composició d'Havaneres de Catalunya, organitzats per la Penya Xíndries i l'Ajuntament de Sant Pol, van servir de reclam per reunir centenars d'assistents al nostre municipi.

Un dels punts àlgids va ser dissabte a la nit, quan va tenir lloc l'anunci del veredicte del 10è Concurs de Composició d'Havaneres de Catalunya 'Vila de Sant Pol de Mar'. Un acte presentat per la coneguda actriu Fina Rius i Josep Ma Puigvert. Just al principi del festival, prop de nou-centes persones van poder escoltar la interpretació de les dues havaneres finalistes. Aquestes eren 'La cançó de la petxina', amb lletra de Maria Escrihuela i música de Marta Segura i Francesc Camps, i 'La noia del cor de sucre', amb lletra i música de Josep Andújar. Finalment, el primer premi del jurat se'l va endur 'La cançó de la petxina'. El grup va rebre un premi de 1.200 euros de mans de l'Alcaldessa Montserrat Garrido.

Activitats marineres per a tothom

Una altra de les activitats més esperades del Firamar va ser la demostració de treta de barques amb bous, organitzada per A tot drap, amb la col·laboració dels Galejadors de Centelles. L'activitat va recuperar l'antiga manera per treure les barques del mar, amb l'ajuda de bous. Feia desenes d'anys que els bous no trepitjaven la platja de Sant Pol. Dos grans bous provinents de Centelles es van encarregat d'arrossegar les barques fins a la sorra de la Platja de les Barques. Les embarcacions han estat l'Amparo, la Dolors i la Lorenzo, essent aquesta darrera la més antiga de Sant Pol, fabricada l'any 1936.

Una altra activitat que va aixecar  molta expectació va estar la demostració de pesca amb artó, una antiga forma de pescar al litoral santpolenc. Les entitats A tot drap, la Confraria de Pescadors de Sant Pol i el Mamelló de Pineda de Mar van organitzar aquest acte en el qual els assistents van ajudar a arrossegar i treure de l'aigua una xarxa de pesca amb sonso que es va repartir entre els participants.

Segons fonts de l'organització, la propera edició del Festival d'Havaneres de Firamar tindrà lloc el dissabte 24 d'agost de 2019.

Consulteu la següent galeria fotogràfica. 

Publicació 22.08.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina