Talls intermitents de circulació a la Carretera Vella per obres a la vorera

dijous, 9 Agost, 2018
Les restriccions de trànsit seran esporàdiques i els treballs s’allargaran fins a mitjans de setembre.

Aquesta setmana han començat les actuacions per millorar l’accessibilitat, asfaltat i condicionament de la Carretera Vella de Sant Pol. Aquest tram de la xarxa viària  s’estén des de la cruïlla de l’Avinguda Els Garrofers, entrada de la carretera N-II i carrer de baixada del cementiri, fins a la cruïlla el carrer Garbí i a l’Avinguda La Riera, i esdevé una de les principals vies de circulació per accedir des del nucli urbà fins a la zona esportiva i escolar. 

Per aquest motiu, a partir del proper dilluns, 13 d’agost, es produiran talls intermitents en aquest  tram. Durant el temps que durin les obres per ampliar la vorera a la Carretera Vella, la Regidoria d’Urbanisme recomana agafar una ruta alternativa. L’opció més factible és circular per la N-II, agafant la carretera a l’alçada de la Plaça Anselm Clavé (Plaça de l’Hotel). De la mateixa manera, Urbanisme també adverteix que el proper dimecres, 15 d’agost, les obres no s’aturaran i que la Policia Local senyalitzarà degudament la ruta alternativa.

Donar resposta a necessitats

L’actuació prevista resultava necessària perquè, tot i que actualment el trànsit rodat s’ha reduït a una direcció, calia reduir l’excés de velocitat dels vehicles que passen per aquesta carretera, així com també eixamplar la vorera de la banda de muntanya per facilitar el pas als vianants. Amb aquests treballs de millora, uns dels cinc camins escolars que passaven per aquí (peix groc) es tornarà a reactivar, ja que restava inhabilitat perquè la vorera era tan estreta que resultava insegura per als infants. Un altre col·lectiu que també es beneficiarà d’aquesta remodelació serà el de les persones amb mobilitat reduïda, que podran transitar amb facilitat quan s’executin els passos de vianants.  

Atès que a mig camí de la carretera vella s’hi troba un túnel d’obra vista, el projecte també preveu unes obres de millora que consistiran en la contenció de les terres dels talussos a les dues boques del mateix i es col·locaran dues xapes laterals que evitaran les afectacions a la vorera. Durant les obres, el trànsit no restarà tallat, a excepció d’algun treball puntual que ho requereixi i que serà degudament comunicat mitjançant un avís a la pàgina web de l’Ajuntament.  El cost total de l’execució de les obres ascendeix a 150.934€.

 
 

Comparteix aquesta pàgina: