X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'Alcaldessa i alguns Regidors celebren la Festa Major d'Andorra la Vella  

Els dos municipis, agermanats des de l'estiu del 2010, van compartir moments i presents.
 
Del 3 al 6 d'agost, Andorra la Vella ha celebrat la seva Festa Major amb un seguit d'actes, on Sant Pol de Mar ha tingut representació. El passat cap de setmana, l'Alcaldessa del municipi, Montserrat Garrido, es va desplaçar fins a la capital andorrana acompanyada de la Regidora de Cultura i Ensenyament, Marta Romà, del Regidor d'Urbanisme i Comunicació, Xavier Catarineu, així com també del Regidor de Promoció Econòmica, Festes i Turisme, Robert García.
 
La visita va començar amb la rebuda per part de la Cònsol Major d'Andorra, Conxita Marsol, qui va aprofitar l'ocasió per regalar a Garrido un exemplar del llibre Més de 100 anys del contrapàs D'Andorra la Vella, escrit per Teo Armengol i editat pel Comú d'Andorra la Vella. L'obra recull més de 300 imatges, en gran part, extretes de fons familiars i també dels arxius del comú d'Andorra la Vella i el Govern. En total, s'han editat un total de 1.200 còpies. El llibre és un homenatge a totes i tots els balladors que al llarg dels darrers 100 anys han mantingut viu el Contrapàs, un ball on també hi van participar el passat diumenge alguns dels nostres representants polítics.
 
Tot i que Andorra la Vella i Sant Pol de Mar estan agermanades des de l'estiu del 2010, fa anys que els lligams entre ambdues poblacions existeixen. En bona part, els gegants dels municipis són els responsables.  En Hassan i la Mercè de la Murtra, gegants de Sant Pol, i en Carlemany i l'Ermessenda, d'Andorra la Vella, van coincidir al mateix taller de creació quan es fabricaven. Des de llavors, s'han generat diversos vincles que han propiciat intercanvis culturals, personals i econòmics. Més enllà dels protocols, també s'han creat ponts d'amistat i xarxes de complicitat.
 
Podeu visitar la galeria de Flickr de l'Ajuntament d'Andorra la Vella, on trobareu més fotografies de les autoritats ballant el tradicional contrapàs. Fotos: Tony Lara
 
 https://www.flickr.com/photos/andorralavella/42961487275/
 

Temes relacionats
Publicació 06.08.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina