X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'escut oficial de Sant Pol de Mar s'escollirà mitjançant consulta popular

El disseny estarà basat en l'estudi d'un expert heraldista que assessorarà al consistori durant el procés de creació.

Dissabte passat un dels especialistes en heràldica més importants de tota Catalunya, Armand de Fluvià, va oferir una xerrada a la sala Ainaud de Lasarte per explicar com hauria de ser l'escut oficial de la vila, segons les regles de l'heràldica. Tot i que actualment el municipi compta amb un logotip, aquest no pot substituir l'escut que ha d'identificar la nostra població.

Durant la sessió informativa, el conferenciant convidat va oferir una classe mestra sobre la matèria que va servir per analitzar l'escut actual. Després d'un estudi detallat, De Fluvià va anomenar els errors que havia detectat en el logotip actual, el qual no s'adapta a les regles de l'heràldica,  i va presentar un seguit de propostes per crear l'escut que representi Sant Pol de Mar i la seva història.

Nou disseny identificatiu

Segons aquest assessor de la Direcció General d'Administració Local de la Generalitat, el nou escut hauria de comptar amb 5 torres, tret diferenciador que identifica les viles com la nostra.  Una altra de les característiques que no es podrien incorporar en el nou disseny serien les 4 barres de la senyera que consten al logotip actual, donat que Sant Pol històricament depenia del vescomtat  de Cabrera i no de la jurisdicció comtal-reial. En canvi, l'heraldista va puntualitzar que els 3 símbols característics de Sant Jaume (bastó, espasa i petxina) presents en el logotip vigent es podrien mantenir, a diferència dels colors, que s'haurien de reduir.

Precisament en aquest sentit, l'Alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, va consultar a l'heraldista si seria possible continuar mantenint el blau com a color de fons a l'escut, després de veure les primeres propostes, on apareix el verd, el negre, el vermell i el rosa com a colors predominants. L'especialista va acceptar l'apreciació de la batllessa i va avançar que enviaria propostes noves tenint en compte aquesta directriu. Va ser durant l'acte que Garrido va aprofitar l'avinentesa per manifestar que més endavant s'obrirà un procés participatiu on la ciutadania podrà escollir el seu disseny preferit.

 

 

Temes relacionats
Publicació 09.07.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina