X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El taller de la «Memòria oral» finalitza amb un arxiu vivencial

El projecte es va engegar fa 2 anys gràcies a un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Sant Pol i Creu Roja.

Aquest dimarts va tenir lloc l'acte de cloenda del primer taller de la «Memòria oral» adreçat  a la gent gran de Sant Pol de Mar.  Un taller organitzat per la Regidoria de Serveis Socials i Creu Roja Maresme Centre, que va començar al 2016 amb un clar objectiu: dinamitzar la gent gran mantenint viva la seva memòria.

Durant 9 sessions, avis i àvies santpolenques han pogut rememorar parts de la seva vida i compartir-ho amb els seus companys. Les tertúlies han estat moderades a través d'un voluntari de Creu Roja, Quim Guirado, que també va estar present a l'acte de clausura d'aquesta setmana. Guirado va estar acompanyat per l'Alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, el Regidor de Serveis Socials, Josep Parada, així com també de la Presidenta Comarcal de Creu Roja, Fanny Gallego. Durant la celebració, l'Alcaldessa va entregar a tots els participants el recull amb la transcripció de les converses enregistrades durant les sessions de memòria oral.

Monogràfics vivencials

En aquests darrers 2 anys, les persones majors de 75 anys que han format part d'aquest projecte han tingut la sala Ainaud de Lasarte a la seva disposició per explicar, a través de la seves vivències personals, els canvis que ha experimentat la societat. Un lloc de trobada que ha permès la construcció d'un arxiu de la memòria de la nostra gent gran.

Les tertúlies formaven part del programa de sortides lúdiques, fruit d'un conveni de col·laboració entre el consistori santpolenc i Creu Roja Maresme Centre. Al voltant d'un taula, els tertulians xerraven de manera distesa tractant temes com ara la seva infantesa, adolescència, les feines realitzades, la guerra civil espanyola i aprofitaven per descriure com era Sant Pol fa uns anys.

El taller de la «Memòria oral» ha tingut molt bona acollida entre les persones implicades en el projecte, qui han aconseguit bons resultats gràcies a treballar d'una forma lúdica els seus records.
 

Publicació 26.06.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina