Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Gaudeix d'una Revetlla de Sant Joan amb seny i seguretat

Tradició, música i reivindicació es donaran cita a diversos punts de Sant Pol.

Aquest dissabte molts indrets festejaran la nit més curta de l'any. En el cas de Sant Pol, la celebració començarà a les 20:30 hores a la Platja de les Barques, punt on arribarà per mar la Flama del Canigó, una tradició catalana vinculada al solstici d'estiu que comparteixen molts municipis d'arreu del territori.  La vetllada continuarà a la Plaça de la Vila, on es llegirà a les 21:00 hores el Manifest de la Flama, un text escrit íntegrament per Jordi Cuixart des de la presó de Soto del Real.

Acte seguit, començarà des del mateix punt la cercavila de la bruixa, un recorregut que finalitzarà cap a les 10 de la nit a la Plaça de la Punta amb la tradicional crema de la mateixa. L'accent musical el posarà l'Orquestra La Litoral, que començarà el seu espectacle a partir de 2/4 de 12 a la mateixa Punta.

Tot i que la diversió està garantida, no hem d'oblidar els consells que s'hauran de complir si volem passar una revetlla tranquil·la i sense incidents. Com ja és habitual, recentment s'ha publicat un ban d'Alcaldia per informar sobre algunes de les prohibicions que s'hauran de tenir en compte durant la revetlla.  Recordem que no està permès realitzar fogueres al terme municipal de Sant Pol i que el llançament de coets i focs d'artifici només està permès al nucli antic de la vila, zona que restarà delimitada per la carretera N-II, la Riera de Sant Pol i la platja.

De la mateixa manera, amb l'objectiu d'evitar aldarulls a la zona de la Punta durant la celebració, es realitzarà un desplegament policial especial amb el que es controlarà el consum d'alcohol a la via pública.

Consells de Protecció Civil

Per viure un Sant Joan amb seny i seguretat, cal tenir en compte un seguit de recomanacions que ens ajudaran a minimitzar els riscos, tant per a les persones com per al medi ambient.

Pel que fa als petards, cal tenir la precaució de comprar el material pirotècnic a establiments autoritzats i respectar les instruccions de cada article. A l'hora d'encendre'ls, aquests no s'han d'apropar a la cara ni al cos, cal utilitzar mitjans segurs com ara les metxes i no s'han d'agafar directament amb les mans.

És important recordar que no s'han de llançar coets a menys de 500 metres de zones boscoses, així com tampoc on hi hagi aglomeracions de persones. No és recomanable encendre petards dins de casa, ni llançar el material encès per la finestra. Finalment cal insistir en que no s'han de manipular els petards per incrementar-ne la potència ni introduir els elements encesos dins d'ampolles o totxanes per la metralla que es pot generar durant l'explosió.

Consulteu els bans d'alcaldia per aquesta Revetlla de Sant Joan.

Publicació 21.06.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina