X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Places disponibles per visitar Núria, la vall i el seu santuari  

El proper 13 de juny es realitzarà una sortida que permetrà conèixer aquest indret a la primavera.
 
Com ja és habitual, la Regidoria de Dinamització de la Gent Gran de l'Ajuntament de Sant Pol ofereix la possibilitat d'inscriure's a excursions per visitar el territori català. En aquest cas, el viatge està programat per explorar la Vall de Núria, un paratge idíl·lic que destaca pel seu encant. Tot i que l'emplaçament és conegut per la seva estació d'esquí, aquest espai natural del Pirineu de Girona compta amb diversos atractius turístics que es poden gaudir la resta de l'any i que s'inclouran a la visita organitzada.
 
La sortida tindrà lloc el proper dimecres 13 de juny des de la Sènia i el trajecte s'allargarà fins arribar al cremallera, mitjà de transport amb el que es recorreran 12 quilòmetres fins arribar a la Vall de Núria, situada a la comarca del Ripollès i a uns 2.000 metres d'alçada. Un cop allà, la ruta guiada començarà pel Santuari de Núria, dedicat a aquesta Mare de Déu trobada, per continuar amb l'ermita de Sant Gil, qui, segons explica la llegenda, va arribar a la vall al voltant de l'any 700 per esculpir la talla de la Verge i amargar-la després dels àrabs invasors de la Península Ibèrica. En realitat, la talla de fusta romànica que es venera actualment data del segle XII i es conserva en perfecte estat de conservació gràcies a la seva darrera restauració.
 
Entre la resta de llocs que també es visitaran, trobem el Centre d'Interpretació, que permetrà conèixer la història i els inicis de l'estació d'esquí i muntanya, així com també les rutes a peu disponibles a la zona. Tanmateix, la sortida inclou l'entrada a 3 exposicions: «Edificis de la vall», «Camí vell» i «Els pastors i els seus camins». Acte seguit, tothom gaudirà d'un dinar, inclòs en el preu de l'excursió, i tindrà l'opció de dirigir-se cap al telecabina Coma del Clot per admirar les espectaculars vistes des del Pic de l'Àliga. La jornada finalitzarà amb la baixada fins a l'autocar, que es tornarà a fer amb el cremallera.
 
Si teniu interès en formar part d'aquesta la sortida, només cal que reserveu la vostra plaça, per un preu de 40€, a l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Sant Pol abans del proper dimecres 6 de juny. Les places són limitades.

Temes relacionats
Publicació 31.05.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina