L’Escola Sant Pau i el consistori recullen 110 quilos d’escombraries a la Riera

dilluns, 14 Maig, 2018
La recollida ha estat impulsada per la campanya “Let’s clean up Europe!”, iniciativa emmarcada dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Divendres passat una seixantena d’alumnes de l’Escola Sant Pau van netejar gran part de la Riera de Sant Pol per prendre consciència de la quantitat de residus que es llencen incontroladament a la natura. L’alumnat va fer aquesta tasca en el marc de la campanya “Let’s Clean Up Europe!”, una iniciativa d’àmbit europeu que ha tingut lloc en diversos entorns naturals d’arreu de Catalunya fins aquest passat diumenge.

La jornada de neteja es va iniciar a dos indrets de la nostra població, concretament a la Riera i a l’aparcament del Parc del Litoral, allà l’alumnat de 4rt i 5è de primària de l’Escola Sant Pau va rebre les instruccions i el material necessari per començar la recollida. Abans d’iniciar-la,  nens, nenes, personal docent, una tècnica de la Regidoria de Medi Ambient i la mateixa Alcaldessa, Montserrat Garrido, es van posar els guants per poder agafar del terra diverses restes de papers, plàstics i altres elements que s’han llançat en aquest indret. Entre els 110 quilos d’objectes recollits es van trobar electrodomèstics, como ara un microones, o rodes de cotxe. Unes escombraries que van sorprendre a l’alumnat que feia la recollida, alhora que els feia reflexionar sobre l’embrutiment indiscriminat que es fa a la nostra població.

La campanya “Let’s Clean Up Europe” ha generat aproximadament 275 accions durant els 3 dies que s’ha mantingut la campanya (11, 12 i 13 de maig). Les neteges han estat impulsades principalment per les administracions públiques, como ara l’Ajuntament de Sant Pol, associacions, empreses, universitats o escoles com la de Sant Pau, a més de comptar amb la col·laboració ciutadana. Amb aquestes acció de sensibilització s’ha recollit brossa a molts boscos, platges i marges de rius del territori català.
  

GALERIA D'IMATGES

Comparteix aquesta pàgina: