Vols donar sang? Aquest dissabte podràs fer-ho a Ca l’Arturo

divendres, 11 Maig, 2018
A Catalunya cada dia es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang per garantir que tothom tingui sang en cas de necessitat.

Enguany la Fira de la Maduixa tindrà un caire més solidari. A més d’aplegar activitats lúdiques durant tot el cap de setmana, aquesta cita festiva servirà per reunir persones conscienciades que estiguin disposades a donar la seva sang. L’acció es portarà a terme aquest dissabte a Ca l’Arturo, on es podran fer les donacions durant tota la tarda. Aquells que s’animin a col·laborar amb la causa, s’hauran d’adreçar al seu edifici de 5 de la tarda a 9 del vespre.

Cal recordar que la sang és un teixit format per diversos components amb característiques i funcions diferents. Totes les donacions de sang se separen al laboratori per obtenir tres productes diferents: glòbuls vermells, plasma i plaquetes. D’aquesta manera, cadascun d'aquests components sanguinis es transfon a un malalt diferent. Per això, una única donació de sang pot beneficiar a 3 persones diferents.

A títol informatiu, podreu donar sang si teniu entre 18 i 70 anys, peseu més de 50 quilos i us trobeu en bon estat de salut. Pel que fa al número de donacions permès, les dones poden donar sang fins un màxim de 3 vegades a l'any i en els homes aquesta limitació es concreta en 4. Entre donació i donació haurà de passar, com a mínim, 2 mesos.

Si voleu participar, però és el primer cop que doneu, us haureu d'identificar amb el DNI, passaport, permís de residència o permís de conduir. En cas contrari, si ja esteu registrats al Banc de Sang i Teixits, només necessitareu presentar el carnet de donant o un document on aparegui el vostre nom o DNI i una fotografia. Si necessiteu més informació podeu trucar al 93 557 35 00 o bé escriure un mail a atencioaldonant@bst.cat

Com ja és habitual, la donació de sang d’aquest dissabte compta amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Sant Pol.
 

Comparteix aquesta pàgina: