X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Vols donar sang? Aquest dissabte podràs fer-ho a Ca l'Arturo

A Catalunya cada dia es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang per garantir que tothom tingui sang en cas de necessitat.

Enguany la Fira de la Maduixa tindrà un caire més solidari. A més d'aplegar activitats lúdiques durant tot el cap de setmana, aquesta cita festiva servirà per reunir persones conscienciades que estiguin disposades a donar la seva sang. L'acció es portarà a terme aquest dissabte a Ca l'Arturo, on es podran fer les donacions durant tota la tarda. Aquells que s'animin a col·laborar amb la causa, s'hauran d'adreçar al seu edifici de 5 de la tarda a 9 del vespre.

Cal recordar que la sang és un teixit format per diversos components amb característiques i funcions diferents. Totes les donacions de sang se separen al laboratori per obtenir tres productes diferents: glòbuls vermells, plasma i plaquetes. D'aquesta manera, cadascun d'aquests components sanguinis es transfon a un malalt diferent. Per això, una única donació de sang pot beneficiar a 3 persones diferents.

A títol informatiu, podreu donar sang si teniu entre 18 i 70 anys, peseu més de 50 quilos i us trobeu en bon estat de salut. Pel que fa al número de donacions permès, les dones poden donar sang fins un màxim de 3 vegades a l'any i en els homes aquesta limitació es concreta en 4. Entre donació i donació haurà de passar, com a mínim, 2 mesos.

Si voleu participar, però és el primer cop que doneu, us haureu d'identificar amb el DNI, passaport, permís de residència o permís de conduir. En cas contrari, si ja esteu registrats al Banc de Sang i Teixits, només necessitareu presentar el carnet de donant o un document on aparegui el vostre nom o DNI i una fotografia. Si necessiteu més informació podeu trucar al 93 557 35 00 o bé escriure un mail a atencioaldonant@bst.cat

Com ja és habitual, la donació de sang d'aquest dissabte compta amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Sant Pol.
 

Temes relacionats
Publicació 11.05.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina