Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Comencen les actuacions contra l'escarabat Tomicus a Sant Pol de Mar

La Regidoria de Medi Ambient s'ha vist obligada a tallar pins que estaven afectats a la zona dels Garrofers i del Pi del Soldat.
 
Una part significativa de les Pinedes del Maresme, especialment les de pi pinyoner,  es troben afectades per l'escarabat Tomicus Destruens. Es tracta d'un escarabat perforador autòcton que en els darrers anys ha esdevingut una plaga perillosa per als nostres boscos.
 
Per lluitar contra aquesta plaga, que ha cobrat molta més força arran de la sequera i les temperatures càlides d'aquests darrers mesos, l'Ajuntament de Sant Pol ha decidit eliminar els exemplars afectats realitzant feines de tala i retirar els arbres afectats en espais de titularitat municipal.
 
Al mateix temps, s'està realitzant una franja perimetral de 25 metres al voltant dels nuclis de Can Balmanya i una part dels Garrofers, d'acord amb la Llei 5/2003, de 22 d'abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions i nuclis de població. D'aquesta manera, s'assegura una franja exterior de protecció de 25 metres d'amplada, lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida.
 
D'aquesta manera, es compleixen els objectius de reducció de risc de propagació i afectació de la plaga. Tanmateix, es redueix el risc d'incendi i s'augmenta la seguretat pública. 
Temes relacionats
Publicació 31.01.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina