Vols donar sang? Aquest dissabte ho podràs fer a la sala Ainaud de Lasarte

divendres, 26 Gener, 2018
Sabies que a Catalunya cada dia es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang per garantir que tothom tingui sang quan en necessita?

La Festa Major d'Hivern de Sant Pau, a més d’aplegar diverses activitats, enguany també tindrà un caire més solidari perquè en un dels equipaments municipals de la vila es podrà donar sang durant tota la tarda. Aquells qui vulguin col·laborar amb la causa, s’hauran d’adreçar aquest dissabte 27 de gener de 5 de la tarda a 9 del vespre a la sala polivalent Ainaud de Lasarte.

Cal recordar que la sang és un teixit format per diversos components amb característiques i funcions diferents. Totes les donacions de sang se separen al laboratori per obtenir tres productes diferents: glòbuls vermells, plasma i plaquetes. D’aquesta manera, cadascun d'aquests components sanguinis es transfon a un malalt diferent. Per això, una única donació de sang pot beneficiar a tres persones diferents.

Per la vostra informació, podreu donar sang si teniu entre 18 i 70 anys, peseu més de 50 quilos i us trobeu bé de salut. Pel que fa al número de donacions permès, les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar com a mínim dos mesos. Si voleu fer la vostra donació però és el primer cop que doneu, us haureu d'identificar amb el DNI, passaport, permís de residència o permís de conduir. Pel contrari, si ja esteu registrats al Banc de Sang, n'hi ha prou amb el carnet de donant o amb un document on aparegui el nom i una fotografia o el nom i el número de DNI. Si necessiteu més informació podeu trucar al 93 557 35 00 o bé escriure un mail a atencioaldonant@bst.cat
Comparteix aquesta pàgina: