Una cuca de llum ensenya els infants a reciclar en la nova campanya al Maresme

divendres, 29 Abril, 2016

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme ha posat en marxa una nova campanya de reciclatge que consisteix en el repartiment de 16.000 auques i 7.500 contes protagonitzats per la nova mascota del consorci: la cuca de llum Na Llum. La mascota s’ha creat a partir dels logotips del mateix consorci i del seu programa d’educació ambiental “Un volt pels residus”.

La imatge està adequada al públic majoritari que visita el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme que gestiona el consorci –alumnes dels darrers cursos de primària i també de secundària–, tot i que també està enfocada a ajudar els adults a entendre el procés de reciclatge.
 
L’autora, tant del conte com de l’auca, és la fotògrafa i il·lustradora mataronina Marga Cruz, que ha comptat amb la col·laboració del grafista Arnau González, de l’escriptora Montserrat Assens i del dissenyador Àlex Valls.
 
Les cuques de llum o lluernes són insectes de l’ordre dels coleòpters. La llum que emeten prové d’unes substàncies químiques que tenen a l’abdomen, que quan reaccionen entre si produeixen llum. Aquest és l’element principal que entronca amb una de les activitats que es realitza al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme.
 
En la visita que es realitza al Centre es mostren les diferents formes de recuperació material i energètica, i com a partir dels residus es pot obtenir nous productes útils i generar energia. Així Na Llum, és un personatge molt adient per acompanyar els visitants en aquest viatge.
 
L’auca està formada per 20 il·lustracions amb els seus corresponents versos, on s’explica amb rodolins l’arribada d’aquest personatge al Centre. Per la seva banda, el conte, amb 52 pàgines, explica la història de Na Llum, que arriba al Consorci un dia núvol i ventós. El conte està narrat en català, castellà i anglès.
 
Na Llum serà el personatge que a partir d’ara acompanyarà totes les activitats del programa d’educació ambiental del Consorci.
 
L’auca i el conte, que s'estan distribuint als 28 municipis que formen part del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, es van començar a repartir a Sant Pol el passat dissabte 23 d’abril, per Sant Jordi, a través de la Biblioteca Can Coromines.

GALERIA D'IMATGES

Comparteix aquesta pàgina: