Fotos del Firamar 2015 i Nota de premsa del Setè Concurs de composició d'Havaneres de Catalunya “Vila de Sant Pol de Mar“

dilluns, 24 Agost, 2015

Setè Concurs de composició d'Havaneres de Catalunya “Vila de Sant Pol de Mar“

El passat dissabte 22 d’agost, i en presencia de prop d’unes vuit-centes persones, es va donar a conèixer el veredicte del Setè Concurs de Composició d’Havaneres de Catalunya “Vila de Sant Pol de Mar” dins del Festival d’Havaneres de FIRAMAR 2015.
En el curs de l'esmentat festival, presentat per la coneguda actriu Fina Rius, es presentaren les havaneres guanyadores. El primer premi s'ha concedit a la composició "Havanera estimada”, de Pere Ferrer Devi; el segon premi, a "Habanera a mi Habana”, d’ Emilio Sánchez Rubio; i l’accèssit a l’havanera "Cantaires”, d'Antoni Mas Bou (música) i Carles Casanovas Rigall (lletra).
El Premi Popular, decidit per votació entre el públic present, es va concedir a "Havanera estimada” de Pere Ferrer Devi.

El Concurs de composició d'Havaneres de Catalunya “Vila de Sant Pol de Mar“, està organitzat per l’Associació Cultural Penya Xíndries i l’Ajuntament de Sant Pol de Mar. El lliurament de premis va tenir lloc al passeig de la Punta de Sant Pol de Mar, durant el XIII Festival d'Havaneres.

Sobre l'escenari van actuar els grups convidats al festival: Els Pescadors de l'Escala interpretàren les tres havaneres del concurs i quatre del seu repertori. Seguidament van actuar els grups Arjau, Els Cremats i Port-Bo. Per finalitzar la vetllada els quatre grups interpretaren conjuntament les clàssiques havaneres "La bella Lola", "El meu avi" i “Els Segadors”, sota la direcció del mestre Josep Bastons.

Els premis van ser lliurats per l'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Sra. Montserrat Garrido, la prestigiosa cuinera santpolenca Sra. Carme Ruscalleda, la Sra.Huanna Pinheiro, per la Unió d’ Establiments i Serveis de Sant Pol de Mar i, pel President de l’A.C. Penya Xíndries, el Sr. Lluís Tobella.

Els membres del jurat d’aquest VII Concurs de Composició d’ Havaneres de Catalunya “Vila de Sant Pol de Mar“ han estat: el Sr. Josep Bastons (músic i compositor d’havaneres), el Sr. Albert Prat (músic, compositor d’havaneres i membre de Els Pescadors de l’Escala), el Sr. Jordi Sauleda Parés (periodista i escriptor), el Sr. Eduard Estol (director del Cor Germanor de Sant Pol de Mar), el Sr. Xavier Catarineu (Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar), el Sr. Lluís Tobella (President de l’A.C. Penya Xíndries) i el Sr. Josep Maria Puigvert (Secretari del Jurat).

Dintre de la present edició de FIRAMAR, cal destacar l’èxit assolit el divendres a la nit pel grup l’Espingari, que ens va presentar el seu treball “Sons de Mar”.

La propera edició del Festival d’ Havaneres de FIRAMAR tindrà lloc el dissabte 20 d’ agost de 2016.

Sant Pol de Mar, 24 d’agost de 2015

Galeria de flickr

Comparteix aquesta pàgina: