Comunicat d'Alerta per Onada de calor

dimarts, 7 Juliol, 2015
Es comunica que es manté activat el PROCICAT en fase d'Alerta per Onada de calor.
D’acord amb la informació rebuda pel Servei Meteorològic de Catalunya, es mantenen les previsions de temperatures extremes per avui i es preveu que l’episodi s’allargui un dia més, tot i que les temperatures demà puguin experimentar un descens sensible però moderat. L’horari de màxima afectació segueix essent la franja horària de 14h a 20h.
L’afectació avui serà molt alta a la totalitat del territori català amb una possible lleu menor incidència a les comarques costaneres. Demà l’afectació es preveu que es restringeixi més a les comarques interiors, centrals i de l’extrem sud.
Davant de l’ avís de situació meteorològica de perill informat pel Servei Meteorològic de Catalunya, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, l’ASPCAT comunica que el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) continua en fase 2 d’alerta.
El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98 durant tres dies consecutius o més.
El percentil 98 és el valor estadístic que indica que només el 2% de dies dels mesos d’estiu, la temperatura màxima ha estat superior a aquest valor. Aquest percentil, pren un valor diferent a cada municipi en funció de les temperatures màximes que s’hi assoleixen.
Consulteu aquí el valor del percentil 98 del vostre municipi:
Comparteix aquesta pàgina: