Taller-xerrada "El viatge de primària a secundària"

divendres, 6 Febrer, 2015

Ahir dia 5 de febrer es va fer a l’Escola Sant Pau el Taller-xerrada “El viatge de primària a secundària” adreçat a famílies amb alumnes de 5è i 6è de primària. Aquesta sessió formativa forma part de l’oferta de la Diputació de Barcelona adreçada als ajuntaments i que aquest any era especialment adequada, tenint en compte que el proper curs 2015-16 disposarem d’un centre d’educació secundària al municipi.
 
La sessió va ser impartida per Toni Argent, economista i professor de secundària, que va compartir la seva experiència com a docent d’aquesta etapa educativa. Els objectius del taller eren saber d’on es parteix i cap a on es va (de primària a secundària), els canvis que es produiran en aquesta etapa, què implica aquesta nova etapa, donar recursos i eines per ajudar a emprendre el viatge però, sobretot, ajudar a que sigui una experiència positiva. Una vintena de famílies van gaudir del taller participatiu plantejant els seus dubtes i inquietuds. La valoració de la sessió va ser molt positiva.
 
El repte doncs és que aquesta nova etapa educativa en el municipi sigui aprofitada per tots els implicats per crear un projecte que acompleixi l’objectiu general de l’educació secundària: oferir als estudiants eines per entendre el món, per tal que esdevinguin persones capaces per intervenir en la societat!
 
 

Es presenten noves expectatives carregades d’incertesa que neguitegen en un moment especialment ja complicat com és l’adolescència. Però, des d’una perspectiva positiva i amb la planificació adequada, l’adaptació a aquests canvis pot esdevenir formativa, entenent-los com una oportunitat d'aprenentatge i creixement.
 
Toni Argent
Comparteix aquesta pàgina: