X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol inaugura la planta de tractament d'aigua dels pous situats al CEIP

Permetrà recuperar fins a 75 m3/h per al consum urbà

La setmana passada es va inaugurar a Sant Pol la planta de stripping (tractament d'aigua) situada a l'aparcament que hi ha al costat del CEIP Sant Pau. A l'acte van assistir l'alcalde de Sant Pol, Manuel Mombiela, el tercer tinent d'alcalde, Ferran Xumetra, i diversos representants de Sorea, entre els quals Xavier Garcés, Director Tècnic i d'Operacions de Catalunya, i Carlos de la Mora,  Director Territorial Catalunya Centre.
Aquest projecte, que s'ha dut a terme amb la col·laboració de SOREA i subvencionat per l'Agència Catalana de l'Aigua, permetrà recuperar l'aigua dels pous situats al pati de l'escola per a consum urbà, uns pous que antigament ja subministraven gran part de l'aigua potable de Sant Pol. Ara però, aquesta aigua no podia ser aprofitada directament degut a un episodi de contaminació que va patir fa uns anys la riera.
La instal·lació d'aquesta planta s'inicia aprofitant les obres de construcció del nou CEIP, on ja es contempla en el projecte la reforma de les instal·lacions d'aprofitament d'aigua dels pous de les escoles i del pou Planiol. Aquesta aigua es porta fins a la planta, on se sotmet a diversos tractaments per tal d'eliminar els contaminants, i posteriorment és impulsada als dos dipòsits principals del municipi (Pi del Soldat i Urbapol) des d'on es distribueix a la població.
L'actuació permet recuperar els recursos propis de Sant Pol, ja que aquestes captacions són capaces de subministrar a la xarxa d'abastament d'aigua potable un cabal de fins a 75 m3/h (uns 1.500m3/dia), garantint una autonomia d'abastament pròpia, i d'aquesta manera disminuir considerablement l'aportació de recursos de la Planta de Tractament d'aigua potable de Palafolls (el cabal subministrat podria cobrir el 30% de la demanda del conjunt del municipi).

Publicació 14.03.2011
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina