Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Medi Ambient i Habitatge recomana extremar les precaucions per l'elevat risc d'incendi

El Departament de Medi Ambient i Habitatge recomana extremar les precaucions per l'elevat risc d'incendi forestal que es presenta fins divendres, segons les previsions del Servei de Prevenció d'Incendis i del Servei Meteorològic de Catalunya. La previsió per als pròxims dies indica l'arribada d'una massa d'aire càlid procedent del nord d'Àfrica que farà pujar la temperatura arreu de Catalunya, fet que s'unirà a una baixa humitat relativa. Tot i que la calor afectarà tot el país, aquest augment tèrmic es notarà especialment a les comarques interiors, ja que es preveu que la marinada freni la pujada de la temperatura prop del litoral.

Entre d'altres recomanacions de caràcter general, el Departament de Medi Ambient i Habitatge posa èmfasi en evitar els treballs amb estris que puguin generar guspires a les hores centrals del dia, ja que podrien provocar un incendi. Entre aquests treballs destaquen els de recol·lecció de cereal. De fet, bona part dels incendis agrícoles i forestals que s'han produït aquest mes de juny han tingut el seu origen en les tasques de recol·lecció.

Recordem que, des del 15 de març i fins el 15 d'octubre, està totalment prohibit fer foc en terreny forestal, estigui o no poblat d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que l' envolta, sigui quina sigui la finalitat. Especialment, no es poden cremar restes de poda, d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament de Medi Ambient i Habitatge. Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s'utilitzinbarbacoes d'obra amb mataguspires.
 

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc; llançar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Publicació 01.07.2009
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina