Inauguració pisos dotacionals a càrrec del conseller Santi Vila

divendres, 9 Agost, 2013

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’Honorable Senyor Santi Vila i Vicente, ha inaugurat avui la promoció de pisos dotacionals situada al carrer Havana, número 30 de Sant Pol.

Després de ser rebut a l’Ajuntament per l’alcaldessa Montserrat Garrido, els regidors municipals i les autoritats convidades, el conseller ha signat el llibre d’honor i ha visitat l’exposició ’Manuel Carrasco i Formiguera. Cartes d’amor i de presó’, que fins al 14 d’agost es mostra a la Sala Cultural Josep M. Ainaud de Lasarte, en commemoració del 75è aniversari de la mort de l’advocat i polític catalanista.

Un cop a l’edifici, Santi Vila ha pogut visitar alguns d’aquests pisos, les claus dels quals es van entregar el passat mes d’abril. Després s’ha fet el descobriment de la placa d’inauguració juntament amb l’alcaldessa i els parlaments, per acabar amb un refrigeri, durant el qual els veïns han pogut traslladar al conseller la seva satisfacció i inquietuds.

El subdirector general de Promoció d’Habitatge Protegit de la Generalitat, Antoni Teignier, ha explicat breument la història de la promoció, des de les primeres converses al 2006, quan l’ajuntament va adquirir el local, fins a l’adjudicació el passat mes d’abril. Es tracta de 33 habitatges protegits de lloguer destinats a joves, pensionistes o perceptors del subsidi de desocupació majors de 52 anys i a famílies monoparentals. L’edifici també compta amb pàrquing i una planta baixa destinada a equipaments. Els pisos són tots accessibles i n’hi ha un d’adaptat.

L’alcaldessa Montserrat Garrido ha manifestat la seva satisfacció per haver pogut entregar finalment les claus d’aquesta promoció, la construcció de la qual ha anat a càrrec de la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut Català del Sòl. L’alcaldessa ha assenyalat que gràcies a aquesta iniciativa s’han pogut complir les expectatives de moltes persones, que ara tenen un lloc on viure a un preu accessible i al mig del poble. També ha agraït la participació de tots aquells que ho han fet possible.

Per la seva banda, el conseller Santi Vila s’ha mostrat content per haver pogut venir a conèixer i posar cara als beneficiaris d’aquesta promoció, als que ha felicitat per la seva fortuna. El conseller ha destacat que aquest és un dels moments més bonics per als polítics i ha destacat que la promoció s’hagi pogut finalitzar en un moment en què les coses costen molt, i que cal tenir en compte l’esforç de l’administració per tirar-ho endavant. Sant Vila ha lloat l’encert de posar en relació joves i gent gran i ha manifestat la voluntat del Govern de continuar apostant per aquest tipus de projectes que donen sentit a les aspiracions de les persones.

Comparteix aquesta pàgina: