X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Els ajuntaments de la Vallalta aposten per incentivar els productors de maduixes

El Consell Comarcal aconsella els maduixaires que optin per la venda directa per posar en valor els seus productes

Sant Pol de Mar, 22 d'abril.- Els cinc ajuntaments de la Vallalta: Canet de Mar, Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Arenys de Munt van presentar ahir al migdia la setena edició de la Diada de la Maduixa (de l'1 al 9 de maig) i les Jornades Gastronòmiques (del 24 d'abril al 23 de maig). Els alcaldes que han assistit a la presentació han coincidit en la necessitat d'impulsar el cultiu de la maduixa autòctona incentivant els productors locals.

Així, l'alcalde de Sant Pol, Manuel Mombiela ha destacat la lluita que s'ha de portar a terme des els ajuntaments per «mantenir el producte i preservar la tradició agrícola». En aquest sentit, Jaume Borrell, alcalde de Sant Cebrià, ha dit que cal promocionar la maduixa autòctona de la que en garanteix «una qualitat molt superior a les d'importació» provinents d'Andalusia i el Marroc.

L'alcaldessa de Sant Iscle, Núria Sans, ha coincidit en les reivindicacions i ha proposat que des del territori «es treballi en xarxa» per salvar els castigats productors locals. Des d'Arenys de Munt, el seu alcalde, Carles Móra, ha fet incís en l'esforç que ja s'està fent des de l'administració local, però també que cal impulsar nous reptes com «donar eines per a que els joves puguin recuperar les terres de conreu abandonades».

El Consell Comarcal del Maresme, representat a la roda de premsa per Anna Cris Gilaberte, gerent del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i el responsable de promoció econòmica, Joaquim Fàbregas, ha explicat els esforços que es fan des de l'administració comarcal per «posar en valor els pagesos i artesans de la comarca» deia Fàbregas, que també va aconsellar els productors a provar «la venda directa, sense intermediaris» als comerços de proximitat. Anna Cris va recordar que el Maresme celebra 50 jornades gastronòmiques al llarg de l'any, un dels atractius que més valoren els turistes.

Publicació 23.04.2010
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina