X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Servei Meteorològic de Catalunya preveu un episodi de pluja, vent i fins i tot neu per avui divendres

El canvi de temps previst per avui divendres 17 de juliol serà sobtat però de curta durada

Servei Meteorològic de Catalunya alerta que avui divendres el temps canviarà radicalment amb l'arribada d'un front fred. Al llarg del matí els núvols ja augmentaran arreu i hi haurà xàfecs dispersos. A partir de migdia els xàfecs s'intensificaran i es concentraran al quadrant nordest del país. Cap al vespre els xàfecs es restringiran a punts del litoral, entre el sud de la Costa Brava i el nord de la costa central i al final del dia marxaran mar endins.
 
Bufaran ratxes fortes de mestral al terç sud de Catalunya i de tramuntana a l'Empordà, que podrien superar els 100 km/h. A la tarda també entrarà el vent fort al litoral i prelitoral central i al vespre el vent es reforçarà als cims del Pirineu. El vent alterarà l'estat de la mar a l'Empordà, on les onades es podrien acostar als 2 m d'alçada, especialment al nord del Cap de Creus.
 
El descens de la temperatura es notarà arreu, tot i que a la meitat sud del litoral el descens no arribarà fins el final del dia i la temperatura màxima en aquesta zona podria ser fins i tot més alta que ahir. Aquest descens sobtat del termòmetre situarà la cota de neu al voltant dels 2000 metres al vessant nord del Pirineu Occidental i cap els 2200 a la resta de la serralada. Les nevades, però, seran poc importants i no superaran en general els 5 cm. Aquest fet no és extraordinari al juliol, tot i que és poc habitual.
 
Dissabte el dia començarà fresc arreu, tot i que la major insolació i el progressiu descens de la força del vent afavoriran un migdia moderadament càlid. Només s'esperen xàfecs de curta durada a la tarda a l'extrem nord-est de Catalunya.
 
Al llarg de la propera setmana la temperatura tornarà a pujar ràpidament fins a valors de ple estiu.

A causa d'aquesta situació meteorològica, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Risc per intensitat de pluja, per vent i per estat de la mar per a avui divendres dia 17 de juliol.
 

Més informació a www.meteo.cat

Publicació 17.07.2009
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina