El Maresme s’uneix per promocionar la maduixa com a producte genuí

divendres, 15 Abril, 2011

Els municipis d’Argentona, Cabrils, Pineda de Mar, Vilassar de Mar i Premià de Mar s’afegeixen aquest any a les jornades gastronòmiques

 

Una desena de municipis del Maresme, amb el suport del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme i el Consell Comarcal del Maresme, han presentat avui la VIII Diada de la Maduixa de la Vallalta al Maresme i les Jornades Gastronòmiques, que aquest any han duplicat el nombre de municipis participants, amb les incorporacions d’Argentona, Cabrils, Pineda de Mar, Vilassar de Mar i Premià de Mar.

La Diada de la Maduixa se celebra des de fa uns anys pel mes de maig per tal de promocionar aquest fruit i també com a reconeixement als pagesos que encara el conreen tot i la crisi que pateix el sector. Tot i que el maduixot del Maresme és el producte estrella d’aquesta zona i és reconegut arreu per la seva qualitat, el seu conreu es troba en un moment molt delicat amenaçat com està per la competència d’altres varietats més econòmiques però de menys qualitat.
 
Els pobles organitzadors, que tenen en comú el cultiu de la maduixa com a eix central de la seva agricultura, organitzen tot un seguit d’activitats relacionades amb aquest fruit típic de l’Alt Maresme per tal de potenciar-lo. Algunes de les activitats que s’estan preparant per l’edició d’aquest any són concursos, degustacions, tallers, exposicions, activitats infantils... i altres activitats relacionades amb la maduixa.

Les Jornades Gastronòmiques

A banda de la Diada de la Maduixa, entre el 23 d’abril i el 29 de maig se celebren les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa, a les que aquest any s’han sumat cinc municipis més: Argentona, Cabrils, Pineda de Mar, Vilassar de Mar i Premià de Mar. Participen en aquestes jornades més d’una seixantena de restaurants i establiments d’aquests deu municipis que ofereixen un seguit de plats elaborats amb la maduixa com a protagonista.

Les Jornades Gastronòmiques tenen la voluntat de portar als paladars més exigents la maduixa de la Vallalta durant l’època que gaudeix de totes les seves qualitats.

Comparteix aquesta pàgina: