Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Pàgines
Obrir/tancar menú lateral
Agenda 21
 • Una Agenda 21 és un procés de participació ciutadana en el que intervenen ciutadans i administracions.
   
  L'objectiu és establir un seguit d'accions que resolguin les principals problemàtiques ambientals i garanteixin el desenvolupament sostenible del municipi. Els treballs que s'han realitzat han consistit en la recollida d'informació, l'elaboració de l'Auditoria Ambiental, la realització d'un diagnòstic de l'estat del municipi, i la definició d'un pla d'acció.Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Sant Pol va iniciar l'any 2004 l'Auditoria Ambiental de Sant Pol de Mar, un projecte que ha dut a terme l'empresa Greccat i que culminaria el 2006 amb l'elaboració de l'Agenda 21.

  L'Auditoria s'ha realitzat en dues fases:

  • En la primera fase es va realitzar la Memòria Descriptiva, és a dir, la recollida d'informació, que avarca del novembre del 2004 fins al setembre de 2005 i va permetre l'elaboració del document de Memòria Descriptiva de L'Auditoria Ambiental.
    
  • Durant la segona fase es va treballar primer en la Diagnosi de la situació actual (radiografia de l'estat del municipi) i, un cop finalitzada, va començar un procés on la implicació dels ciutadans va ser l'eix de funcionament, un procés de participació ciutadana que ha servit per establir un seguit d'accions a desenvolupar, recollides en el Pla d'Acció Local. Així, aquesta segona fase, que es va desenvolupar de setembre del 2005 al juny de 2006, queda recollida en els documents de la Diagnosi Ambiental i el Pla d'Acció Local.

  D'aquest procés de participació ciutadana ens sentim especialment orgullosos ja que s'ha aconseguit una Agenda Local 21 consensuada mitjançant la participació activa i la discussió fructífera. Les diferents jornades de participació ciutadana, que van comptar amb una trentena de participants es van dur a terme els següents dies:

  • 11 febrer de 2006 sessió de participació ciutadana de la Diagnosi
  • 18 de març de 2006 sessió de participació ciutadana del Pla d'Acció Local (1ª part)
  • 1 d'abril de 2006 sessió de participació ciutadana del Pla d'Acció Local (2ª part)

  Tot aquest procés ens ha de servir també per continuar i reforçar el camí que s'ha començat amb el Pla Estratègic i són moltes les raons que ens van animar a començar aquest procés però sobre tot ens ha ajudat a conscienciar-nos de les limitacions dels nostres recursos, a descobrir tots plegats el valor del nostre entorn i sens dubte ens ha de provocar un canvi de mentalitat i de conducta que farà possible que la nostra actuació local tingui una repercussió global.

  Per a més informació:
  Elena Fernández (tècnica): 93 760 04 51 / mediambient@santpol.cat

 • Taula d'adjunts
Temes relacionats
 
Versió per imprimir
Pujar al principi de la pàgina