Exposició de barraques de vinya a Calella

DS, 28/11/2015 - 17:30 a DG, 28/02/2016 - 14:00
Afegir al meu calendari

L'exposició 'Barraques de vinya' amb dibuixos de Dídac Raurell, que es va fer al Museu de Sant Pol el 2013, ara es podrà veure al Museu Arxiu de Calella.

Inauguració el proper dissabte 28 de novembre de 2015 a 2/4 de 6 de la tarda al Museu-Arxiu Municipal de Calella

Museu-Arxiu Municipal de Calella
Escoles Pies, 36 08370 Calella
Tel. 93 769 51 02 · www.calella.cat

Exposició oberta del 28 de novembre de 2015 al 28 de febrer de 2016 · De dimarts a dissabte, de 17 a 20 h i diumenges i festius, d’11 a 14 h.

BARRAQUES DE VINYA
Aquesta exposició presenta al Museu de Calella ‘Barraques de vinya’, un treball produït pels Amics de les Arts de Sant Pol l’any 2013. Es tracta d’un intent de llistar i documentar el màxim nombre possible de les barraques de vinya que es conserven entre Canet, Sant Pol, Sant Cebrià i Calella. A banda de l’interès patrimonial de la seva arquitectura i de la seva significació històrica, molt lligada en aquestes vinyes costaneres a l’època ‘de les amèriques’, aquesta exposició intenta subratllar la importància de la barraca i el seu tros en el teixit de relacions que la gent d’aquests pobles ha construït amb la seva terra. La majoria de vinyes avui no ho són, i un bon nombre de barraques han quedat abandonades. Però tot i així, encara són, per dir-ho d’alguna manera, un punt de vista des del qual la terra on es troba, moltes vegades familiar, s’articula i s’ordena. L’exposició convida a resseguir-les a través de la càlida sensibilitat d’en Dídac Raurell, que n’ha elaborat plànols a mà alçada i unes ‘reconstruccions en dibuix’ que desafien l’estat en què moltes es troben avui. El conjunt de l’exposició s’ha publicat també en un catàleg editat pel Museu de Sant Pol.

Dibuixos Dídac Raurell · Textos Joan Puigdefàbrega
Arquitectura Jordi Armengol · Fotografia i vídeo Jordi Ibort
Disseny Jordina Tió

Comparteix aquesta pàgina: