X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Primers punts foscos identificats a la vila

L'Ajuntament de Sant Pol va portar a terme el 20 de novembre una acció popular per detectar «punts foscos» al municipi. La campanya s'ha impulsat inicialment pel casc urbà i els Garrofers, com a zones on la ciutadania es desplaça principalment a peu, tot i que es preveu fer noves convocatòries per revisar també la il·luminació de les urbanitzacions i les zones més externes al nucli de Sant Pol.
 
D'acord amb el nombre de persones inscrites a l'acció popular, la primera identificació de punts foscos es va concentrar a les zones de La Punta i Sant Pau, Can Villar i poliesportiu, i el  Sindicat i l'Hotel.

Com a conclusió general, les persones participants en aquesta acció popular van detectar punts poc il·luminats, bàsicament degut a la vegetació. El carrer Herois de la Fragata Numància n'és un exemple molt clar, on la majoria dels fanals estan envoltats de branques. D'altra banda, van poder comprovar que, en alguna zona, l'excessiva foscor venia motivada per alguns fanals que no funcionen.

Pel que fa a les observacions concretes en cadascuna de les zones visitades, l'acció va recollir les següents àrees on caldria reforçar la il·luminació:

  • Zona Punta i Sant Pau: detectats punts foscos  a la zona de la font de la Plaça del Torrent Arrosser i a les escales que pugen des de «tocar ferro» fins al Gran Sol.
  • Zona Sindicat i plaça de l'Hotel (fins al c. Verge de la Mercè): a la plaça de l'Hotel hi ha tota una línia de fanals a mà dreta que està espatllada, pendent de reparació. També hi ha punts foscos al banc que hi ha entre les escales i els WC, a les escales que pugen cap al carrer Joan Coromines, i a la zona verda/aparcament del mercat. Pel que fa a l'accés cap al pont de Sant Pau, la vegetació tapa la llum i fa nosa al passar-hi.
  • Zona Can Villar i poliesportiu: Es van detectar punts foscos a la zona d'aparells per fer esport i a la zona deskate al costat del poliesportiu. Per últim, al pont del camp de futbol es detecta que el focus que s'ha posat per donar llum al pont pot enlluernar els vehicles que vénen des de la N-II. En aquest cas, es tracta d'un focus provisional fins que Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona faci un pla d'il·luminació del pont. 

Des de l'Ajuntament de Sant Pol agraïm la col·laboració de totes les persones que han participat en aquesta primera acció popular. Un cop detectats aquests punts foscos, els Serveis Tècnics municipals estudiaran les propostes de millora i la seva implementació.

Fotos de Carme Vives

Temes relacionats
Publicació 30.11.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina