Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar - Participació ciutadana

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Síndic i l'Ajuntament signen un conveni per garantir els drets de les persones en l'àmbit local

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i l'alcalde de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, Albert Zanca, han signat un conveni de col·laboració per garantir la defensa dels drets de les persones en l'àmbit local.
 
El conveni, que explicita les competències del Síndic incloses en l'article 58 de la Llei  del Síndic, preveu la subscripció de convenis i acords entre la institució i l'Administració local, a fi de crear un marc de col·laboració i facilitar la comunicació mútua. Estableix que la institució ha d'oferir a l'Ajuntament una visió singularitzada de supervisió amb la tramesa d'un informe anual que reculli la situació de les queixes tramitades pel Síndic referents al municipi, la possibilitat d'assistir a un plenari municipal per exposar amb detall l'informe esmentat i debatre'l, i dues visites anuals de l'equip itinerant del Servei d'Atenció a les Persones del Síndic de Greuges de Catalunya.
 
L'acord també garanteix donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic que afectin competències municipals. En aquest sentit, l'Ajuntament crearà sistemes per divulgar la figura de la institució perquè la població del municipi en sigui coneixedora i es puguin instrumentar mecanismes per fer del tot accessible l'operativa d'aquest conveni.

Temes relacionats
Publicació 30.11.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina